Image
WorldSupporter profile of rvonk
Image
Travel & Move: 
Ik heb nog lang niet zoveel reizen gemaakt als ik zou willen. Tot nu toe ben ik vooral in Europa op vakantie geweest. Ons continent heeft natuurlijk ook genoeg moois in huis.
De komende jaren wil ik heel graag meer reizen maken. Over drie weken zet ik voor het eerst een voet buiten Europa in Nicaragua.
Experience & Leisure: 
In mijn vrije tijd sport en lees ik graag. Ik lees nog altijd voor boeken over verschillende manieren van lesgeven om mijn eigen lessen te verbeteren.
Ook bezoek ik graag food-festivals in Amsterdam. De meest recente was bijvoorbeeld het Kimchi festival. Een aantal plaatselijke producenten en stadsboeren bundelden hun krachten en verkochten hun lekkerste zelfgemaakte waar op deze minimarkt. Al het eten is duurzaam en biologisch.
Learn & Develop: 
Tijdens mijn opleiding tot docent moest ik 4 jaar lang stages lopen. Hieronder omschrijf ik de stage die mij het meest bijstaat.
Van 2007 tot 2008 heb ik gewerkt op een school voor kinderen van asielzoekers. In die tijd waren er vooral kinderen uit Somalie en Afganistan. Veel kinderen waren erg gesloten of wantrouwend naar volwassenen toe. Spelenderwijs heb ik samen met de docenten gewerkt aan een veilige leer en woon omgeving voor deze kinderen. Op mijn studie heb ik veel presentaties over deze stage gegeven.
Help & Change: 
Al vanaf mijn twaalfde wist ik dat ik het onderwijs in wilde. Nog steeds ben ik dagelijks blij met mijn keuze.
Bij elke discussie over wereldproblematiek ( milieu, rechten voor mensen, hoge criminaliteit, corruptie en ga zo maar door) kom ik altijd uit op onderwijs als duurzame oplossing. Met deze gedachten in mijn hoofd vertrek ik eind januari voor Stichting Samenscholen naar Nicaragua. Het doel is om het onderwijs in de door de stichting gebouwde scholen te verbeteren. Er is een duidelijke vraag vanuit de lokale basisschool docenten om lesmateriaal en verschillende werkvormen. Het is de bedoeling dat we op een duurzame manier ontwikkelingshulp gaan bieden. Wekelijks zal ik mijn ontwikkelingen en ervaringen delen met mijn omgeving via een blog. Voor deze trip ben ik ook bezig met het ophalen van fondsen voor de fantastische stichting. Tot nu toe heb ik rond de 1000 euro opgehaald. Verder probeer ik dagelijks in mijn werk als geschiedenis en aardrijkskunde docent de Nederlandse leerlingen bewust te maken van hun omgeving. Dit doe ik bijvoorbeeld door ze op de hoogte te stellen van situaties in ontwikkelingslanden dmv video’s of door de leerlingen met elkaar in discussie te laten gaan over hoe ze om moeten gaan met ons kwetsbare milieu.
Work & Initiate: 
Als docent ben ik altijd op zoek naar extra projecten om mijn leerlingen bewust te laten worden van hun eigen wereld.
Op mijn school worden er sinds dit jaar workshops gegeven door Stichting Samenscholen. De leerlingen krijgen informatie over het onderwijs in Nicaragua en ontwerpen vervolgens een eigen school. Een groot succes.
My Latest Activity
Image

Dag en nacht zullen we dit weekend rennen en fietsen tijdens de Roparun van Parijs naar Rotterdam! httpspublic://blog/1002696_1523085847918929_8404076582520180119_n_0.jpgwww.facebook.com/RUNVSC?fref=ts   Check ons op Facebook en laat je insprireren om ook een keer mee te doen. Aanrader!

Ropa run!

Samen met collega's van school rennen en fietsen we van Parijs naar Rotterdam om geld op te halen voor de zorg van mensen met kanker. https://www.facebook.com/RUNVSC?fref=ts lees er hier alels over!

Stukje in de krant

Een van mijn leerlingen werd gevraagd welke docent ze op school inspirerend vond. Het meisje noemde mij en zo werd ik geïnterviewd door het Weespernieuws over mijn ervaringen in Nicaragua. Super leuk toch?! Zie hieronder de bijlage.

Image

Maandagochtend gingen zoals gewoonlijk de wekkers in het roze huis in Puerto. Het ochtend ritme verliep echter anders. Het educatie team stond op scherp, de training ging van start! De afgelopen twee maanden hebben naar deze twee dagen toegeleid. We hebben lessen bezocht, met de docenten gepraat, ou...