Taal docent voor vluchtelingen werk geworden! Zoek je ook nog iets tofs in de vrijwilligershoek??? Lees dit bericht!

Al een tijdje lees ik met gruwen de nieuws berichten over de situaties van vluchtelingen over de hele wereld. 2.3 miljoen alleen al uit Syrië waarvan er een schrikwekkend laag aantal is op genomen in Europa.
Vreselijk lijkt het mij om je land te moeten verlaten en in onzekerheid te leven. En eenmaal aangekomen lijkt het me ook zo moeilijk om je aan te passen aan een nieuw land. Vreemde gewoonten en een nieuwe taal... Werk zoeken, een huis vinden, een school zoeken voor je kinderen. Allemaal behoorlijk pittig.
Al een tijdje was ik op zoek naar in zinvolle taak naast mijn baan als docent. Zo ben ik bij vluchtelingenwerk terecht gekomen. Een toffe stichting die taal/cultuur lessen verzorgt voor nieuwkomers en vluchtelingen. In Amsterdam mag ik nu 1 x per week lessen verzorgen aan deze groep mensen. Ik heb er super veel zin in en zal er ook over schrijven hoe het is.
Vluchtelingenwerk heeft veel meer functies voor vrijwilligers werk. Variërend van 1 uur per week tot meer. Check dus deze site: https://www.vluchtelingenwerk.nl/steun-ons/word-vrijwilliger

Contributions, Comments & Kudos

Goed initiatief! Zeker over

Goed initiatief! Zeker over schrijven, ben erg benieuwd om meer te horen.

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of rvonk
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
2 1
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.