WorldSupporter profile of larsnilsen
Image
Travel & Move: 
Mijn meest indrukwekkende vakantie was mijn vakantie in Cuba. Mijn idee over wat het communisme inhield is hierdoor wel drastisch veranderd.
Ik had het idee dat alles er daar saai en strak uitzag, zoals je vaak op tv ziet. Dit was echter helemaal niet zo. Het was heel kleurrijk en vrolijk. Door dit communistische regime, is er niet echt grootschalige armoede, maar zeer zeker ook geen grootschalige rijkdom. Omgerekend verdienen de mensen daar gemiddeld €14,- per maand. Als gids gebruikten we vaak studenten aan de universiteit. Ook hebben we gesponsord aan een lokale muziekgroep/band.
Experience & Leisure: 
Iedere zomervakantie werk ik in mijn vrije tijd als begeleider bij het kindervakantiewerk in Eckelrade. Allemaal kinderen uit het dorp doen hieraan mee.
Ze leren hier allerlei door middel van bijvoorbeeld hutten bouwen te timmeren, te zagen en hoe ze moeten samenwerken. Het is weliswaar geen globaal project, maar het levert wel een bijdrage aan een betere wereld.
Learn & Develop: 
Op de basisschool deden we vaak mee aan goede doelen. Zo stuurde we ieder jaar een kerstpakket naar mensen in Polen of Roemenië die het minder goed hadden.
Zo legde je ook contacten met mensen die je nog nooit gezien hebt. Ook hebben we op de basisschool een project in Guatemala gesteund door middel van een aantal activiteiten.
Help & Change: 
Ik heb in Malawi, samen met een lokaal project, een dak gebouwd op een huis van een blinde, oude man die voor zijn 5 kleinkinderen moest zorgen.
Work & Initiate: 
Ik werk als afwasser in een restaurant. Ik heb in dit restaurant een sponsordiner georganiseerd voor Malawi. Al het personeel werkte die avond gratis en het werd een groot succes!
My Latest Activity
Image

Gisteren, woensdag 26 september, hebben we een informatieavond gehouden over worldmapping, de reisorganisatie waarmee wij naar Malawi zijn geweest. Het was de bedoeling om andere leerlingen aan te zetten ook met worldmapping op expeditie te gaan. Wij waren daar als ervaringsdeskundige om alle vragen...

Image

Samen met Stephane heb ik een presentatie gehouden over onze reis naar Malawi. In een zaal met zeker honderdvijftig mensen, jongeren en volwassenen, hebben wij verteld over de projecten die we daar gedaan hebben en de indrukken die deze reis heeft achtergelaten. Een geslaagde avond!

Image

Een oude Malawiaanse man woont in dit huis. Hij moet voor zijn 5 kleinkinderen zorgen, terwijl hij zelf half blind is. Tot overmaat van ramp woonde hij met deze kinderen in een huis met een lekkend dak. Zelf was deze man niet meer in staat om een nieuw dak te maken, dus hebben wij dat voor hem gedaa...

Malawi

Via worldmapping ga ik in april naar Malawi. Via deze organisatie heb ik dan ook vernomen van het wereldsupporter zijn en van de wereldsupporter toelage. Over mijn reis naar Malawi houd ik al een blog bij. Deze kunnen jullie vinden op onderstaand webadres: http://blog.worldmapping.nl/larsnilsen Verd...