Image
WorldSupporter profile of DeniseG
Image
Travel & Move: 
Tot op heden heb ik nog geen reis gemaakt naar een ontwikkelingsland. Wel ben ik meerdere keren naar Israël toe geweest.
Wat hier de meeste indruk op mij maakte, was dat in Jeruzalem de Israëliërs en Palestijnen heel vlakbij elkaar maar toch strikt gescheiden leven. Als je daar bent merk je dat er onderling een hele nare sfeer hangt. Ik heb in Israel geen bijdrage kunnen leveren, maar heb mij wel verdiept in de cultuur door met mensen daar te praten over onder andere die onderlinge strijd. Gisteren heb ik een boekje over Vietnam uit de Worldsupporter Reiskringloop gekocht. De opbrengst hiervan gaat naar een project van het WSF.
Experience & Leisure: 
In mijn vrije tijd lees ik vaak boeken over anderen culturen, zoals een van mijn lievelingsboeken 'duizend schitterende zonnen' van Khaled Hoesseini.
Daarnaast kijk ik vaak naar documentaires van omroepen als IKON of HUMAN, bijvoorbeeld Holland Doc. Deze documentaires gaan vaak over ontwikkelingslanden en de problematiek die zich daar afspeelt. Als ik een van de documentaires inspirerend vind, wijs ik anderen op deze documentaire. Ik wil vanaf nu social media meer gebruiken om dergelijke documentaires te delen. Bij boodschappen doen let ik er tegenwoordig op dat ik fairtrade producten koop om de leefomstandigheden van mensen in ontwikkelingslanden te verbeteren.
Learn & Develop: 
Tijdens mijn opleiding heb ik tot op heden nog geen wereldbijdrage geleverd.
Wel wil ik na terugkomst op mijn middelbare school tijdens een voorlichtingsavond waar oudscholieren iets komen vertellen over wat zij na hun middelbare school zijn gaan doen, een presentatie geven over vrijwilligerswerk in ontwikkelingslanden.
Help & Change: 
In april 2013 ga ik vrijwilligerswerk doen in Vietnam. Ik ga hier onder andere werken in het staatweeshuis met gehandicapte kinderen.
Ik heb onlangs een email opgesteld waarin ik de situatie in de weeshuizen in Vietnam heb beschreven en mensen uitleg waarom ik daar graag vrijwilligerswerk wil gaan doen. Ik hoop op deze manier anderen te inspireren iets te doen voor de wereld om hen heen. Tevens ben ik bezig met het inzamelen van donaties bij familie, vrienden, kennissen en collega's om spullen in Vietnam aan te kunnen schaffen voor de weeskinderen. Door een blog met foto's bij te houden in Vietnam, hoop ik anderen te inspireren ook vrijwilligerswerk te gaan doen. Verder doneer ik maandelijks aan SOS Kinderdorpen.
Work & Initiate: 
Op mijn werk heb ik een vriendin van een collega geïnspireerd om tijdens haar reis ook vrijwilligerswerk te gaan doen.
Daarnaast heb ik mijn collega's een mail gestuurd, om hen op de hoogte te brengen wat ik ga doen in Vietnam en waarom ik dit ga doen. Ook heb ik een deel van mijn laatste kerstpakket laten vervangen door een financiële donatie te doen aan een goed doel.
My Latest Activity
Image

Hierbij zoals beloofd in mijn vorige blog, het artikel over mijn tijd in Vietnam. Veel leesplezier en natuurlijk hoop ik dat ik jullie kan inspireren om je meer in te zetten voor ontwikkelingslanden en dit artikel van mij te delen op jouw social media of te laten lezen aan vrienden :)

Interview over mijn ervaringen in Vietnam in Memory Magazine

Vorige week werd ik benaderd door een medewerker van Wereldsupporter. Voor het tijdschrift Memory Magazine zochten ze iemand die iets wilde vertellen over zijn/haar ervaringen tijdens het vrijwilligerswerk in het buitenland. Er komt in de editie van september een kort artikel te staan hierover. Dit ...

Image

Enkele weken geleden ben ik terug gekomen uit Vietnam. Ik heb hier zes weken vrijwilligerswerk gedaan. Ik heb gewerkt op verschillende projecten met kinderen, voornamelijk kinderen die vroeger zijn achterlaten door hun ouders en weeskinderen. Voor mijn vertrek heb ik mijn familie, vrienden en kennis...

Image

Afgelopen week heb ik mijn kleding uitgezocht voor Vietnam. Ik kwam ook wat oude kleding tegen en besloot meteen wat oude kleren weg te doen. Op internet heb ik gezocht naar organisaties die mijn oude kleren kunnen gebruiken om bij te dragen aan ontwikkelingsprojecten. Zo kwam ik terecht bij ontwikk...

Image

De reeds opgestelde Milleniumdoelen, lopen tot 2015. Welke doelen moeten er na 2015 komen? Jij kunt hierover meebeslissen. Via My World kan je stemmen welke doelen jij het belangrijkste vindt. Ik heb net gestemd en mijn stem op Facebook gedeeld. Stem ook en deel de link via jouw social media!

Welcome to the world.

Bijzondere documentaire, waarin je enkele zwangere vrouwen volgt uit Sierra Leone, Cambodja en Amerika. De verschillen in gezondheidszorg zijn enorm, net als de overlevingskansen van baby en moeder. Zeker de moeite waard om te kijken en meer over te weten!