Terugblik

Ik ben alweer een paar werken terug en mis Tanzania en meisjes uit het weeshuis nog steeds, ook al zit je zo weer in je 'normale' leventje of je nu wilt of niet. Het was een geweldige, super mooie en onvergetelijke tijd die ik niet had willen missen! Graag had ik wat langer willen blijven, dus voor iedereen die nog van plan is om vrijwilligerswerk te gaan doen, ga minimaal een maand en neem ook de tijd om wat van het land te zien.

Het werken in en rondom het weeshuis, de meisjes helpen met hun huiswerk of zingen en dansen met de meisjes geeft je zo'n goed gevoel! Alleen al de glimlach op hun gezicht is voor mij genoeg, geweldig! Ze hebben nu niet bepaald een gelukkig en normaal leven gehad, maar proberen er het beste van te maken en waarderen echt de kleine dingen in het leven die wij voor lief nemen. Ik heb onder meer gewerkt in de tuin, in de kippenschuur, housekeeping, op het foster family project en veel activiteiten met de meisjes gedaan en dat vond ik toch wel het allerleukste om te doen.

Na mijn tijd in het weeshuis heb ik samen met mijn vriend nog zo'n twee weken gereisd, met de bus, de dalla dalla, boot etc. echt een aanrader om met het openbaar vervoer te reizen en zo in contact te komen met de lokale bevolking. Zo kan het goed gebeuren dat je naast de Masai zit in de bus of dat je naast een doos vol met kippen zit! We zijn naar Ruaha NP, Mikumi NP en Zanzibar (+ Stone Town) geweest en dat was geweldig! Veel dieren gezien tijdens de safaris en zanzibar is perfect om je reis te eindigen. De stranden zijn echt zo wit als op tv of in de bladen en de zee is zo mooi blauw! De Tanzanianen zijn hele aardige, warme en vrolijke mensen die altijd bereid zijn om je te helpen.

Als de mogelijkheid er is ga ik zeker nog een keer terug, maar voor nu moet ik het doen met de herinneringen, foto's & filmpjes...

Asante Sana Tanzania & Ilula!

WorldSupporter Resources: 
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Jolien
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
0
Selected Categories