Shop duurzaam.... of.... (koop een jaar) niks nieuws

Ik heb het nu zoveel gezien al, mensen die beginnen met minimaliseren, opruimen, bekijken wat ze eigenlijk allemaal hebben bewaard. Daarvan schrikken en blijven opruimen en structureren. Daarbij komt dan ook het besef... Waarom heb ik zoveel? Wat doe ik met alles? Heb ik die ene nieuwe jurk achterin mijn kast gemist? Waarom had ik die uberhaupt gekocht? Het is afkicken, afkicken van iets wat je misschien gewend was. Leuk een dagje shoppen. Leuk mezelf verwennen. Leuk dit nieuwe product proberen. Maar weet je... ik heb het gezien. Mensen missen het niet, voelen zich beter en gaan bewuster leven. Dus probeer het eens een dagje, een weekje, een maandje, een jaartje. Niet te streng, een begin, bouw het in je routine (je gedragsverandering) en als je dat samen wilt doen, zijn er genoeg groepen online die elkaar helpen om te herprogrammeren. Maak het jezelf makkelijker en laat je niet verleiden (door commercie), door mooie reclame foto's en artikelen in allerlei bladen. Je kan meer dan je denkt en het is leuk (vind ik) om jezelf uit te dagen.

No Buy (challenge, month or year)

Ik ben weer geinspireerd door anderen, vaak heb ik toch anderen nodig, al is het direct of indirect. Misschien is het woord medestanders beter dan de beschrijving van anderen, ook al ken ik de medestanders persoonlijk niet, op facebook creer je toch een band, als je je met dezelfde doelen bezig houdt. Vorig jaar heb ik het ook gedaan, en ook een aantal maanden volgehouden. De NO BUY maand of jaar. 

Je kan je eigen NO BUY regels opstellen, en het kan, maar je hoeft niet (te) streng te zijn, dat ligt aan je doel. En No buy gaat niet over boodschappen, eten doen we allemaal. En het is belangrijk om te weten Waarom je het doet. 

Voorbeelden van No buy regels:

  • Heb ik het nodig?
  • Slaap er 30 nachten over, en als je het niet los kan laten, koop het dan.

Voeg toe naar eigen idee.....

Succes!

Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]