Bestemming onbekend

Ik als groot fan van het BNN programma 'Bestemming onbekend' zat weer aan de buis afgelopen maandag. Deze keer was het een terugkom aflevering, waarbij alle kandidaten terug kwamen om te praten over hun ervaringen.

Bestemming onbekend is een programma waarbij de presentator naar een vliegveld gaat en jongeren aanspreekt. Daarbij is de vraag of ze naar hun eigen bestemming willen gaan of hun tickets door willen scheuren en met hem mee willen gaan, met als belofte 'de reis van hun leven te maken'. Er wordt dan alleen niet verteld waar ze dan heen gaan. Als er 2 jongeren zijn die dat graag willen, verscheuren ze hun ticket en komen ze een aantal dagen later terug naar het vliegveld, nog steeds niet wetende waar ze heen gaan. Als ze horen wat hun bestemming zal zijn, zijn de reacties verschillend. Sommigen hebben als bestemming Las Vegas, wat natuurlijk super gaaf is. Maar anderen hebben als bestemming Libanon, wat natuurlijk minder leuk is. Als ze daar aankomen, krijgen ze te horen wat ze gaan doen. Het is vaak een week in de slechtste omstandigheden vertoeven die er maar zijn, om te ervaren hoe het daar is en om te helpen.

Afgelopen maandag gingen de kandidaten dus praten over hun ervaringen. Ik was heel benieuwd, omdat ik zelf ook zo'n indrukwekkende reis heb gemaakt maar het moeilijk vind om dingen te verwoorden.

Ik hoorde al snel dat zij met hetzelfde 'probleem' zaten. Ook zij vonden het moeilijk om te verwoorden wat ze er nou eigenlijk van vonden. En natuurlijk is dat heel logisch, maar ik zou zo graag goed met taal willen zijn om mijn reis goed te verwoorden. Als mensen vragen hoe het is geweest, zeg ik altijd dat het geweldig was, of helemaal top, of super of dat soort woorden. Maar het is zo moeilijk om precies te kunnen zeggen hoe je je erover voelt. Ooit hoop ik de goede woorden te hebben. Maar voor nu geniet ik nog even na van mijn geweldige reis die ik nooit meer zal vergeten. Want wauw, wat heb ik een top tijd gehad. Vele geweldige herinneringen gemaakt met geweldige mensen. Herinneringen om voor altijd te koesteren.

(Hier is de link om de aflevering terug te kijken: http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1360366)

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Jules
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
0
Selected Categories