Ervaringen Vrijwillig Wereldwijd

Via Vrijwillig Wereldwijd is het mogelijk om in enorm veel landen vrijwilligerswerk te doen. Hieronder staan drie ervaringen van verschillende vrijwilligers:

Thailand: "Elke dag in Thailand zag er anders uit. Je werd erg vrij gelaten in de dingen die jij op een dag wilde doen(...)Het doel van het project is om de mensen in de omgeving te begeleiden naar een betere toekomst. Dit kan natuurlijk op een hoop manieren! Zelf hebben wij geholpen met onder andere tuinieren, gespeeld met de kinderen, geholpen op de basisschool, geholpen bij het bouwen van een nieuwe speelkamer etc. Daarnaast hebben wij ook veel tijd doorgebracht met het gezin die dit project organiseert, de vrouw des huizes verkoopt kleding en tasjes, wij hebben haar geholpen deze te verkopen op een lokale markt(...)Het bijzonderste aan het project vond ik zelf de mensen! Tijd doorbrengen met de familie en de Thaise bewoners van het dorp heeft er voor gezorgd dat ik mij helemaal thuis voelde (...) Als je op zoek bent naar een gevarieerd project waarbij je echt opgenomen word door de locals. Kies dan vooral voor het Social Project in Thailand. Hier zal je zeker geen spijt van krijgen!"

Guatemala: " Ik heb mij aangesloten bij het naschoolse opvang project van Caras. Dit project is een organisatie die kinderen na schoolse activiteiten en begeleiding biedt (...) Caras werkt hard voor het sponsor geld en hiermee proberen ze door middel van donaties de kinderen door hun schoolperiode heen te helpen (...) Zo mooi om te merken hoe open alle kinderen zijn en hoe leuk ze het vinden om nieuwe gezichten te zien. Dit geeft een krachtig gevoel en laat je beseffen dat je soms niet veel nodig hebt in het leven, behalve er voor elkaar zijn (...) Door deze weken vrijwilligerswerk te doen, heb ik veel geleerd over het project en over alle moeite die zij hierin stoppen. "

Zanzibar: "Afgelopen zomer ben ik samen met 7 anderen jongeren en begeleidster Anne vertrokken naar het eiland Zanzibar, Oost-Afrika. Wij kwamen hier om vrijwilligerswerk te doen bij het project More Africa van Ellen en om te genieten van een heerlijke vakantie met felblauwe zee en witte stranden (...) De eerste dag deed ik mee bij het schooltje. Wat ik heel fijn vond, omdat de fysio me best spannend leek. Gelukkig mochten we altijd zelf kiezen waar we stonden, zodat je geen dingen moest doen die je eigenlijk niet wilde. Ellen legde alles heel goed uit op het schooltje. Ze deed alle lesjes voor bij elk kindje zodat wij voor de volgende keer wisten wat we moesten doen en hoe de kindjes reageerden op de lesjes (...) Ik vond deze jongerenreis een geweldige ervaring en zal het graag nog eens over doen. Voordat ik me inschreef, twijfelde ik of ik wel zal gaan. Dit was uiteindelijk nergens voor nodig, omdat ik een superleuke vakantie heb gehad waarbij ik veel heb geleerd en nieuwe ervaringen heb opgedaan."

 


More contributions of WorldSupporter author: Supporter of Vrijwillig Wereldwijd
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]