BESTEMMING BEKEND

Zoals enkele van jullie wellicht al hebben gelezen in mijn CV ga ik eind mei voor mijn Minor Global Development Issues mijn meesterproef in een ontwikkelingsland voltooien. Na veel wikken en wegen heb ik een bestemming uit weten te kiezen. In eerste instantie wilde ik naar Colombia gaan, ik had daar een prachtig project gevonden, Nino Feliz, met straatkinderen waarvoor alle hulp welkom is, maar aangezien ik net terug ben van een half jaar Barcelona liet mijn reislustige bankrekening dat niet toe. Waar heen dan, was de vraag die onmiddellijk rees..! Ik wist in ieder geval dat ik niet naar Peru, India of Nepal wilde gaan, daar was ik immers al geweest. De strijd ging tussen Ghana en Vietnam, Ghana in het prachtige Afrika waar ik toch nog zo graag eens heen wilde of Vietnam een adembenemend mooi land, die zo veel geschiedenis in zich heeft. Ik ben een gevoelsmens en ben dan ook puur en alleen op mijn gevoel afgegaan, immers de projecten waren op beide plaatsen geweldig dus dat kon ook al geen doorslag geven. Mijn eerdere ervaring met Azië is echter zo intens en mooi geweest, dat ik me om de een of andere reden sterk voel aangetrokken tot dit werelddeel, het is uiteindelijk dus ook Vietnam geworden. Vanaf 29mei tot 13 juli zal ik dan ook in Vietnam verblijven. Mijn aankomst zal in Ho Chi Ming city zijn, waar ik de eerste paar dagen verblijf om kennis te maken met dit bijzondere land. Vervolgens zal ik mijn reis voortzettend naar Can Tho waar ik vier weken lang op diverse projecten van Vrijwillig Wereldwijd zal mogen meehelpen. httppublic://blog/vietnam-tour-packages_0.jpgwww.vrijwilligwereldwijd.nl De projecten variëren van het meehelpen in de keuken van het ziekenhuis, tot het verzorgen van zwaar gehandicapte kinderen in het staatsweeshuis. Een enorme uitdaging waar ik met al mijn hart en ziel me voor wil inzetten. Om een mooie ervaring af te sluiten zal ik na deze vier weken vanuit Can Tho naar het noorden reizen om uiteindelijk in Hanoi uit te komen. Tussendoor hoop ik alle mooie dingen te kunnen zien die dit land te bieden heeft en wellicht nog even snel over te wippen naar Cambodja. Ik kan niet wachten om een nieuw stukje van de wereld te ontdekken, mijn bijdrage te leveren en mijn eigen rugzakje een stukje verder te kunnen vullen.

Content categories
Check all content related to:
Comments, Compliments & Kudos

Dan zal je mij nog tegen

Dan zal je mij nog tegen komen! :)

Lieve Anna,

ow echt, wat leuk?! Tot wanneer blijf jij daar?

Tot in Vietnam!!

xxx

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
1251 2