Houten voor Uganda!

Samen met een vriendin, Rosanne, ben ik een benefietconcert aan het organiseren. Deze is op 1 april in Houten van 13.30 tot 17.00. Onze openings act is van Meike van der Veer, wie je misschien kent van The Voice of Holland 2011.

Al zo'n 3 maanden zijn Rosanne en ik bezig met de organisatie. Hiervoor krijgen we hulp van een jongerenwerker die we via de actie 'Vet Idee' hebben leren kennen. Vet idee was een actie waarbij je je idee kon insturen en dan kozen ze er een aantal uit (ideeën) die de gemeente zou subsidiëren en die hulp zouden krijgen van een jongerenwerker. Zo zijn wij dus bij de jongerenwerker gekomen.

Een aantal tips voor het organiseren van een benefietconcert:

  1. Begin op tijd!
    Denk niet dat het niet zo veel inspanning kost, want dat doet het dus WEL! Er gaat echt onwijs veel tijd in zitten!

  2. Zet al je contacten en connecties in!
    Een vriend van me heeft de flyer ontworpen voor niets, de mensen die we hebben gevraagd om op te treden kennen we allemaal persoonlijk. (We hebben het geluk dat we zelf ook veel met muziek en zo doen). Die mensen hebben met ons meegedacht en hebben ons ook weer verder geholpen.

  3. Als het lukt: vraag een jongerenwerker om hulp.
    De jongerenwerker helpt ons echt heel goed met meedenken, tips. Zij heeft dit natuurlijk al vaker georganiseerd (concerten). Zij weet dus hoe het moet.

  4. Doe het alleen als je het leuk vindt om te doen.
    Wat ik al zei: het is zo veel werk! Als je het dan ook nog tegen je zin in gaat doen, dan is het echt een afrader! Als je het leuk vindt om te doen, maakt het ook niet zo veel uit dat het zo veel werk kost.

  5. Blijf zelf enthousiast.
    Zo maak je anderen ook enthousiast!

  6. Maak een evenement aan op Facebook en vraag al je vrienden of zij het ook op hun Facebook willen zetten en mensen uit willen nodigen.

  7. Zorg dat je een draaiboek maakt voor de gehele avond/middag.
    Wij hebben een middag. Maar je kan het ook 's avond doen. Maar zorg in ieder geval voor een draaiboek! Dat houdt alles overzichtelijk en zorgt er voor dat je niet de hele tijd loopt te stressen.

  8. Zorg dat je veel vrijwilligers hebt.
    ALs je veel vrijwilligers hebt hoef je zelf niet zo veel te doen en heb je dus ook zelf tijd om te relaxen en van je eigen feestje te genieten.

[http://jonginhouten.nl/?p=2285]

Content categories
More contributions of WorldSupporter author: evelineverwimp
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]