Toch met vreemde mannen mee, shithead en vleermuizenverkoop!

Korte nachten typeren wel de laatste dagen na mijn blog. Niet alleen omdat ik een reuze jetlag heb gehad en er 's avonds alle indrukken door mijn hoofd gingen, maar ook omdat het te gezellig is om vroeg te gaan slapen. In het hostel in Jakarta hadden ze een super chill dakterras waar alle. backpackers bij elkaar zat. De volgende morgen weer vroeg op want ik had de trein naar Yogyakarta. Prima rit van 8 uur met ruime zitplaatsen, airco en mooie uitzichten buiten. Natuurlijk wel nog de nodige uurtjes bij moeten slapen! 

 

Bij aankomst was ik net als andere backpackers op zoek naar het centrum. Ik kwam al snel in gesprek met twee Nederlandse jongens. Dit bleken later mijn kamergenootjes te worden en mijn gezelschap tijdens de Borobudur en Prambanan. Deze tempels zijn niet te beschrijven en niet op een foto weer te geven. Maar jullie kunnen wel een poging wagen om het op te zoeken om een idee te krijgen. 

 

Na het bezoek aan de bezienswaardigheden scheidden onze wegen. De jongens gingen naar de Bromo vulkaan en ik wilde nog een dagje in Yogyakarta blijven. Het hostel was ook echt smerig; schimmel op de muur, wc doortrekken door een emmer water erdoor heen te spoelen en het water van de wasbak liep er aan de onderkant weer uit. Dus ik was ook toe aan een ander hostel. Ik was eigenlijk op zoek naar een dorm (slaapzaal die je deelt met anderen) maar die zijn in deze stad erg schaars. Ik liep met mijn backpack door een straat en meteen werd ik aangesproken door iedereen waar ik naartoe ging en of ze me konden helpen. Ik had al snel iemand gevonden die me naar een goed hostel bracht. Hier trof ik al snel een Engelse jongen die ook alleen was. Er kwamen nog 2 Belgen bij zitten en we gingen al snel samen eten. Zo makkelijk gaat dat! We hebben ook nog een buitenfestival bezocht waar we spectaculaire Indonesische dansen te zien kregen. Natuurlijk de avond afgesloten met een biertje..jullie geloven het niet, maar ik zit inderdaad aan het bier! We troffen nog 2 andere Engelse jongens en met hen heb ik het kaartspel 'shithead' gespeeld. Er gaat een wereld voor me open! 

 

Eindelijk afgelopen nacht goed geslapen en zelfs een beetje uitgeslapen. Vandaag had ik me voorgenomen om Yogyakarta te verkennen. Ik liep naar het Kraton (paleis van de sultan). Ik heb er bijna 2 keer zo lang over gedaan, natuurlijk omdat ik even verkeerd was gelopen, maar ook omdat iedereen me aansprak. Ze wilden weten waar ik vandaan kwam en veel vertellen dat ze familie in Nederland hebben. Indonesiërs zijn echt super vriendelijk en er zijn er hier best wel wat die een woordje Nederlands spreken. 

 

Na het bezoek aan het Kraton, wilde ik naar het waterpaleis. Al snel sprak iemand me aan en liep hij met me mee. Ik wilde wat gaan eten en hij vergezelde mij. Het werd soto ajam (kippensoep met rijst, lekker!) voor zo'n 0,80 eurocent inclusief drinken! Ook naar het waterpaleis kwam hij met me mee en zo was mijn persoonlijke gids weer geboren. Ik kreeg allemaal informatie over de bezienswaardigheden. Zijn beroep was ojek-driver (motortaxi). Hij verdient zo'n 4 euro per dag en werkt 7 dagen per week. Vandaag had hij een goeie dag, want ik heb hem het dubbele gegeven voor zijn vriendelijkheid. Met zijn ojek bracht hij me ook naar de vogelmarkt. Echt geweldig was dat, het ritje, maar ook de markt. Vooral niet meerijden, in de zin van meekijken, met de chauffeur want dan word je gek! Op de vogelmarkt verkochten ze natuurlijk vogels, maar ook geverfde kuikens, slangen, honden, katten en zelfs vleermuizen. Die laatste worden gekocht om op te eten! Als laatste zijn we nog naar een grote markt geweest en wilde hij me ergens naartoe nemen om hond te eten. Ja, dat zou ik wel eens willen proberen (sorry hondenliefhebbers), maar helaas voor mij was het restaurant dicht. Ten slotte nog even moeten pinnen en daar was dan toch mijn eerste aanvaring met de vieze beesten. Op het pinautomaat zat namelijk een kakkerlak. Gespot toen ik al aan het pinnen was. Dat was even een heftig moment. Afgezien hiervan heb ik de tijd van mijn leven! 

Follow the author: anoukjacobs
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: anoukjacobs
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]