Charlie

Ik kan hier het liedje op youtube niet bijvoegen als bijlage (?), dus even doorklikken naar: httpspublic://blog/naamloos_9.pngwww.youtube.com/watch?v=g_1wAA3JoTM

"Dit is het domste wat ze hadden kunnen doen. Wat je ook van die cartoons vindt, nu weet iedereen wie Charlie is en dat extremisten inderdaad compleet gestoord zijn."

En na drie volle dagen berichtgeving over Frankrijk vertelde de nieuwslezer op dag vier in 30 seconden dat op dezelfde dag als het drama in Parijs, extremisten in Nigeria in één keer een heel dorp van "rond de" 2000 mensen (ze zijn gestopt met tellen) hadden geliquideerd, vooral vrouwen, kinderen en ouderen. Die hadden nog nooit een cartoon gemaakt. Schokkend, die 30 seconden, over een massamoord op een vrijheid die niemand beledigde. Gelukkig hoeven we niet zo bang te zijn dat zoiets bij ons gebeurt, vandaar (??): 30 seconden. Heeft de wereld toch een midden. Wij. Ik zag het zelf. Het was op het nieuws.

Waarmee ik niet bedoel dat 17 doden voor de vrijheid van meningsuiting minder ernstig is dan 2000 doden voor de vrijheid van... er zijn (?). Maar ik heb er toch maar een coupletje van gemaakt :P.

Deze blog is deel van mijn project Imagine all the people. Voor dit project werk ik voor een paar jaar in verschillende landen als vrijwilliger en schrijf ik regelmatig een stukje over mijn ervaringen. Op die manier wil ik mensen met elkaar in contact brengen, ze nieuwsgierig maken en hun blikveld een beetje verruimen zodat ze zich wat meer bewust worden van hun positie in die wereld. Zo wil ik proberen de wereld een beetje beter te maken en anderen te inspireren om op hun manier hetzelfde te doen. 
 
Doe mee! :D Like de facebook pagina, deel de verhalen of doe een donatie en ... nou ja, spullen kun je niet winnen, maar je wordt wel deel van deze "olievlek" van positieve bewustwording die dankzij jou een beetje groter wordt! Dat is ook een beetje winnen, toch? :P Alvast bedankt! (Facebook: www.facebook.com/pages/Project-Imagine-all-the-people/210147532462086)

 

WorldSupporter Resources: 
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.