begin van de reis 19-11-14 30-11-14

Even een kort blog bericht. Ik heb foto's gemaakt en zal ze later aan dit bericht toevoegen. Dank jullie wel voor jullie steun en vele reacties op mijn vrijwilligerswerk!!! Totaal heb ik een aardig bedrag opgehaald voor de projecten en wil jullie daar allemaal voor bedanken. Ik zal 2 december op mijn vrijwilligersproject zijn en zal er dan over schrijven. 20-11-14 ben ik in Hanoi aangekomen,drukke stad, oud met veel verschillende tentjes en lekker eten op straat.

Daarna ben ik naar Sapa vertrokken voor 3dagen. Heb daar in een homestay geslapen en mijn gids was van de bevolking daar. Ik denk dat het beter is om van de lokale bevolking een tour te krijgen,omdat het geld dan naar deze plek toe gaat. Mijn gids vertelde mij dat zij als kind naar school gaan en dan vroeg kinderen krijgen (19jaar). Dit gebeurt vaker in een arme leefomgeving,omdat ze geen werk kunnen vinden en geen geld hebben voor een studie. Een leuk weetje: hun kleren maken zij van wietplanten (dit materiaal is sterk en goed weefbaar). De hele dag zijn de bolletjes aan het opwinden, later wordt de gewevenstof met de hand geverfd.

 

Daarna ben ik naar Nha trang gegaan met het vliegtuig, verder gereist naar Mui Ne. Ik stond versteld van het aantal Russen daar. Je hebt 2kaarten in het restaurant 1 speciaal voor Russen en 1 in het engels. Nu zit ik in Saigon (Hcmc) waar je goed op je spullen met passen; hier heb je meer criminaliteit dan in het noorden. 2december zal ik naar mijn vrijwilligershuis gaan. Nog een klein ding: Houd je ogen open en denk eerst goed na voordat je iets beslist. Als de bevolking je kan oplichten zullen ze dat zeker doen. Denk goed na over de prijs. Op toilet artikelen staat het op je doosjes (mijn tampons kostten 120.000 terwijl het 75.000 was. En de taxi naar de Airport kan je ook goedkoop krijgen (nog beter is het om met de scooter-taxi te gaan)

Content categories
Check all content related to:
Related content or attachment:
More contributions of WorldSupporter author: Mikal
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
1281