Mileniumdoelen

Het verbeteren van de wereld hoe ga ik dat doen

Inmiddels ben ik nu drie weken terug in Nederland. Zeker de eerste week was dit onwerkelijk, eerst ben je nog in Kenia en dan 8 uur later ben je alweer terug in Nederland. Door deze ervaring heb ik een totaal ander beeld gekregen van deze wereld. Je ziet armoede op tv, maar pas als je het in het echt ziet hoe mensen leven besef je pas de ernst ervan. Nu ik met mijn eigen ogen de problemen in de wereld heb gezien weet ik wat er verbeterd moet worden. Echter denk ik dat dit heel lastig is om een heel continent te veranderen. Wel ben ik zeker van mening dat er wat aan gedaan moet worden. Echter vraag ik me af of het nut heeft om mijn geld te doneren aan een stichting als Unicef. Zeker met de berichten die je hoort dat het geld in de zakken van de directeur terrecht komt. Of met de ophef die ontstond over de geldinzameling voor de tsunami een aantal jaren gelden, waar miljoenen voor zijn opgehaald. Echter is dit geld allemaal in de zakken van de corrupte regering gekomen en de bevolking is niet geholpen. Ik ben van mening dat de beste manier is om lokale projecten te ondersteunen of zelf naar het land toe te gaan en te helpen. Dit doe ik dan ook door de organisatie van mijn host moeder in Kenia te ondersteunen. Zij ondersteund projecten in Kenia als het faciliteren van scholen met schoolspullen en voeding. Hierbij heb ik het gevoel dat mijn geld echt bij de lokale bevolking terrecht komt die dit hard nodig heeft. Ook heb ik zelf een project van haar bezogt zodat ik met eigen ogen kon zien wat zij betekend voor onderander scholen.

Na mijn stage in kenia ben ik van mening dat daar nog heel veel moet veranderen voordat de gemiddelde Keniaan daar een fatsoenlijk leven kan leiden. Om dit voor mogelijk te krijgen moet de gehele regerings- rechts- en politie systeem worden aangepakt. Op dit moment is deze heel corrupt en kan de bevolking daar niet op vertrouwen. Dit is dan denk ik ook de reden, waarom het er land er zo aan toe is. Het kleine beetje belasting wat de bevolking moet afdragen komt allemaal in de zakken van de parlementsleden. Er is een groot verschil tussen arm en rijk doordat de armen niet worden ondersteund en iedereen even veel belasting betaalt. Overal ligt afval op straat omdat er geen goed afval ophaal systeem is. Er is weinig mogelijkheid tot het krijgen van een baan door de vele mensen die in Nairobi wonen. Het is voor de gemiddelde Keniaan te duur om een zorgverzekering af te sluiten. Het komt er op neer dat de bevolking geen steun ondervind van de regering. De keniaan krijgt nergens een vergoeding voor en zelfs onderwijs moeten ze zelf betalen.

Daarnaast is de politie erg corrupt en het rechtssysteem houd de hand boven het hoofd van de regering. Hierdoor vertrouwen de Kenianen niet meer op de regering en heb ik een beetje het gevoel dat ze zelf ook de moet hebben opgegeven tot het verbeteren van hun eigen land en situatie. Voor de meeste is het leven een uitzichtloos bestaan.

Ik ben van mening dat als je de wereld wil verbeteren je moet beginnen bij jezelf, dat ga ik dan ook zeker doen de aankomende periode. Deze ervaring heeft mijn ogen doen openen wat betreft mijn eigen situatie. Ik waardeer nu zoveel meer wat ik hier allemaal heb ik Nederland en dat ik in mijn handjes mag knijpen dat ik hier ben geboren en niet in bijvoorbeeld Kenia. Ik zal alle kansen die ik krijg met beide handen aangrijpen en nog harder mijn best doen voor mijn opleiding. Dit omdat ik weet dat heel veel kinderen geen kans krijgen om te studeren.

Ik zal minder lang onder de douche staan en ook minder vaak, maximaal één keer per dag en als ik een dagje oversla is ook niet erg. Ook zal ik eten niet meer verspillen en zomaar weggooien, omdat ik weet dat er kinderen op de wereld zijn die met honger gaan slapen. Ik zal geen afval op de straat gooien, omdat ik weet wat dat met een land kan doen en hoe erg je hiermee het klimaat verpest. Het licht niet onnodig aan laten staan of de verwarming niet te hoog te zetten of gewoon uit zetten als er toch niemand thuis is.

Ik zal me er bewust van zijn als ik kleding koop dat het waasrschijnlijk in een derde wereld land is gemaakt en mogelijk zelf door kinderarbeid. Ik zal erop letten wat voor voedsel ik koop en als het mogelijk is fairtrade voedsel te kopen, omdat ik dan weet dat de boeren ook een eerlijke prijs krijgen.

Verder ben ik van plan om zoveel mogelijk mensen te vertellen over mijn reis naar Kenia. Hiermee wil ik ze bewust maken van de problemen in de wereld en mogelijk beseffen zij zich dan ook dat er toch echt iets moet gebeuren met deze wereld. Ookal beginnen ze net zoals ik bij hun zelf.

Daarnaast zal ik bij alles wat ik doe mijn ervaringen in Kenia in mijn achterhoofd hebben en deze ervaring meenemen in de keuzes die ik maak.

Ik wil de organisatie van mijn Hostmoeder blijven financieren zodat zij haar projecten kan blijven ondersteunen

Ook wil ik zeker nog een keertje terug naar Kenia en dan wil ik het liefst heel veel vuilniszakken meenemen en daar de boel eens flink gaan opruimen ookal weet ik dat daar toch echt wel wat meer handen voor nodig zijn en met de gedachte dat de volgende dag de straat toch weer helemaal vol met afval ligt. Maargoed je moet ergens beginnen en als de regering niks doet zal je toch bij jezelf moeten beginnen.

Selected Categories
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Connect & Continue
Blog of hannahvanbeek
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
1
Promotions
JoHo Insurances verzekert wereldwijd