Het eind in zicht!

Habari allemaal ! 

Het is alweer enige tijd geleden dat ik een blog heb geschreven. In de afgelopen twee weken heb ik inmiddels alweer veel mee gemaakt. We zijn na onze 3 de stage week even lekker naar het zwembad geweest. Zo lekker was dit helaas niet. Want int Keniaanse zusje had ons mee genomen naar een goedkoop public zwembad. Entree koste zo een 100 shilling pp(80 eurocent). Het was een buitenzwembad, je had twee baden een kinderbadje en het diepe bad. Na dat we ons in een smerig hokje hadden omgekleed liepen we naar de baden toe. Natuurlijk had iedereen ons al gespot toen we binnen kwamen. Bij het zwembad hingen vooral wat jongere rond en wat kinderen. Gezinnetjes waren er niet en al helemaal geen oudere mensen. De zwembadwatee was heel erg troebel en smerig, ik weet zeker dat het nooit schoongemaakt word. Dus ik was er wel snel klaar mee al helemaal toen we gefilmd werden. Ook was er een jongen die de hele tijd ' per ongeluk' tegen ons aan zwom Jaa hoor! We hebben we charleen leren zwemmen of nou ja geprobeerd. Want alle Kenianen kunnen echt niet zwemmen. Maar goed hierna zijn we naar huis gegaan en ben ik thuis toch maar eens goed gaan douchen ook al was het water koud. Ik moest me haar wel 2x wassen voordat al het vuil eruit was. De derde stage week was ingegaan en ik voelde me helemaal niet lekker. Ik had ontzettend last van mijn buik. Hierdoor had ik besloten om een dagje thuis te blijven. Nadat het na 2 dagen niet over was ben ik naar de dokter gegaan. In heb antibiotica gekregen en wat maag tabletten. Nadat ik alle medicatie in had genomen voelde ik me al een stuk beter. Op donderdag ben ik gewoon weer naar stage gegaan het was immers me laatste dag op de icu. Het lag helemaal vol en we hadden een drukke dag. Ook waren er meerdere patiënten overleden. Toen de familie van de patiënt dit hoorde gingen de vrouwen op de grond liggen rollen en schreeuwen en huilen. Hier schrok ik wel een beetje van zo zie je maar hoeveel cultuur invloed op mensen hun gedrag heeft. Ook kreeg een vrouw een insult door de aids die ze heeft terwijl ik haar sondevoeding gaf. Ik schrok me kapot omdat de vrouw opeens begon te trillen in haar bed en schuimbekken met een hele enge gezichtsuitdrukking. Ik haalde er snel een ander verpleegkundige bij die haar wat medicatie gaf, het blijkt dat de patiënt nu helaas overleden is.  

Vorig weekend hebben we voor ons gezin pepernoten gebakken, ze waren verbazingwekkend lekker. Kevin de zoon van diana was voor een paar dagen thuis en we hebben het erg gezellig gehad. Op zondag zijn we naar blankets & wines geweest met de 3 andere meiden die ook hun stage in Kenia doen. We kregen 3 flessen wijn bij binnenkomst. Helaas was dit allemaal zoet dus ik ben snel aan het bier gegaan. Blankets & wines is een festival die maandelijks word gehouden. Er komen bandjes spelen en eten en drinken word verkocht. Zelfs Nederlandse stroopwafels werden verkocht door Nederlands. Dit was er verassend dus hier hebben we ook even mee staan praten. We zijn daarna gaan eten bij restaurant carnivoren dit is een soort all you can eat vlees restaurant. Echt heerlijk ze kwamen langs je tafel met een spies en daaraan een stuk vlees wat ze voor je neus afsnijden. Naast beef, kip, kalkoen en varken heb ik ook eens voor de verandering struisvogel en krokodil gegeten, erg lekker was het zeker!!!  

Omdat ik maandag nog steeds zo vol zat van al dat vlees ben ik mijn eerste dag op de maturity begonnen zonder ontbijt. Het was erg rustig en er was een babytje geboren met de keizersnee. Ik heb nog nooit zo een jong babytje gezien en ik werd er spontaan vrolijk en blij van echt super schattig.  Onderweg naar huis is alweer ja echt alweer de matatu ( busje) kapot gegaan dit keer was het hele achterwiel ja echt losgekomen van zijn as dus verder rijden ging echt niet meer. Gelukkig waren we vlak bij huis en konden we verder lopen.  

Het is hier allemaal heel leuk en zo maar ik mis me leven, vrienden en familie heel erg. Het leven is hier gewoon een stuk lastiger en alles kost veel meer tijd. En de meeste weten wel dat ik erg ongeduldig ben dus ja ik kan niet wachten om weer lekker in Amsterdam te zitten. Maar toch probeer ik zo veel mogelijk van mijn tijd hier te genieten. Ik heb nog 3 weken stage en dan een weekje bruin worden in Mombasa!!! 


Asanti voor het lezen  

Xxx kamila 

Follow the author: kamila Guarch
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: kamila Guarch
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]