Duurzamer in Nederland

In Nederland kunnen we allemaal duurzamer leven. Iedereen weet dit en iedereen denkt er wel eens over na maar je echt toegeven aan een duurzaam bestaan valt niet mee. Toch zijn er kleine dingen die je kunt doen om duurzamer te leven. Na dat ik terug was van Malawi dacht ik er natuurlijk over na, dat kan dan niet anders: Wat leef ik luxe! Ik kan best wel wat minderen, zoveel heb ik niet nodig. Dat is wat ik dacht toen ik terug was. Een van de ergste dingen waar ik tegen op keek voor ik naar Malawi ging was het weinig kunnen douchen en dan vooral je haar niet kunnen wassen. Ik weet nu dat ik me hier niet zo druk om hoef te maken en zo zijn er nog veel meer kleine dingen die ik heb geleerd. Hieronder geef ik tips om duurzamer te leven! Bij mij thuis letten we hier ook op en voeren bijna al deze dingen uit! 

Kort douchen
Je kleren twee keer dragen voor je ze bij de was gooit
Twee keer je handdoek gebruiken
Wattenstaafjes voor je make-up ipv doekjes, toiletpapier 
Je licht uitdoen
Plastic scheiden
Je tv uitdrukken en niet stand by 
Op de fiets gaan 
Papier scheiden 
Bij de kringloopwinkel iets kopen 
Bewust worden van je verbruik in huis 
Spaarlampen
Geen eten weggooien 
Je was ophangen en niet in de droogtrommel 

Grotere dingen die je kunt doen zijn zonnepanelen op je huis nemen of een elektrische auto! 
Ook kan je meedenken aan duurzame projecten! Zelf heb ik meegedaan aan Inespo en hier een prijs mee gewonnen! 
 

Content categories
Check all content related to:
More contributions of WorldSupporter author: Frederique
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
358