zeskamp bij Lwengo

Education Category: Creative, Sports, Games
Ages:

Op de laatste dag dat we bij Lwengo waren hebben we (de worldmappinggroep) een zeskamp georganiseerd voor de Ugandese kindjes. Het was een zeskamp, dus het bestond uit 6 onderdelen, namelijk:

- schminken en wat drinken: Hier werden de kindjes geschminkt en mochten ze wat ranja drinken. Bijna iedereen wou een vlindertje worden, en ja, zélfs de jongens!

- snoephappen: in een estafette moesten de kindjes naar een bak snoep toe rennen en met hun mond een snoepje uit een bak met water vissen. Ze vonden het vooral ook wel erg leuk dat ze het snoepje echt mochten op eten!

- voetballen: 2 teeams tegen elkaar, gewoon voetbal. 

- balonnen estafette: een estafette met kraten e.d. waarbij de ballon veilig naar de overkant moest komen en niet kapot mocht gaan

- hints: door middel van uitbeelden moesten de kinderen raden om welk woord het ging

- touwtje springen: omstebeurt per kind een team in t touw, twee in totaal dus, wie het het langst vol hield kreeg een punt. 

 

In totaal waren er 12 teams, want er moesten bij elk onderdeel 2 teams tegen elkaar. Als een team won kreeg het 3 punten, speelde het gelijk 2 en als een team verloor 1 punt. De teams draaide steeds door naar een volgend spelletje. Ze vonden het heel erg leuk! 

Content categories
Related content or attachment:
zeskamp bij Lwengo
More contributions of WorldSupporter author: Fleur van Beek
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
1768