Interview Veneranda
Ik wil graag het verhaal over Veneranda met jullie delen! Venerada is een prachtige meid, lief, aarig en alijd vrolijk. Veneranda is net wat anders als de andere meisjes: ze heeft namelijk een achterstand in haar hoofd. Het verhaal achter Veneranda is een heel mooi en indrukwekkend. Het was niet mogelijk om Veneranda te intervieuwen maar via Berit hebben we een aantal vragen gesteld. Berrit heeft dit verhaal aan ons verteld en ik ga nu proberen om het aan jullie te vertellen. 
 
Veneranda stond op een dag als een verlaten vogeltje voor de deur van het weeshuis. Ze namen haar mee naar binnen en hebben geprobeerd haar verhaal uit te zoeken aangezien ze zelf niet in staat was om ook maar een woord te zeggen. Ze kwamen erachter dat ze eerst bij haar ouders heeft gewoond maar dat deze zijn overleden. Toen is ze terecht gekomen bij een Engels echtpaar. Dit Engelse echtpaar leeft echter in de bergen en zijn de dokters van het hele dorp. De zorg van Veneranda kunnen ze er dus niet bij hebben en via, via hebben ze van het Ilula Orphan Program (IOP) gehoord en hebben ze Veneranda hierheen gestuurd.
 
Op haar zesde zijn ze erachter gekomen dat ze ziek is in haar hoofd en zeiden de doktoren dat ze nooit zou kunnen praten. Ook haar ouders en zelfs het Engelse echtpaar hadden niet verwacht dat dit ooit nog zou gebeuren. Hier hebben ze echter heel veel individuele aandacht aan haar besteed. Zo hebben ze kaarten gemaakt met woorden in het Swahili erop en net zolang geoefend tot ze deze woorden kon nazeggen. Ook hebben ze oefeningen gedaan als lachen naar jezelf in de spiegel. Toen het Engelse echtpaar weer een keer langskwam, viel de Engelse vrouw bijna flauw toen Veneranda haar vraag 'hoe gaat het' beantwoorde. Het is zo mooi om te zien wat ze nu allemaal al kan. Ook wij mogen als vrijwilligsters deze oefeningen met haar doen dus we zijn benieuwd hoe dat gaat lopen. Het is in ieder geval een hele mooie uitdaging! En we vinden het een hele eer om ons steentje te kunnen bijdragen aan de hulp van zo een sterk meisje.
More contributions of WorldSupporter author: maureenvisscher
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]