Het interview met een lokaal leeftijdsgenootje

Bij pelido, een project wat we in Uganda bezocht hebben, was er een meisje van 16 die het wel leuk vond om met ons een interview te doen. We vroegen haar eerst wat haar grootste droom is. Ze zei dat ze heel graag een wereldreis wil maken. Het lijkt haar ook leuk om journalist te worden.

Ook hebben we het over haar school gehad. Zelf woont ze in Kampala, wat wel een eindje rijden is en daarom zit ze ook op een boardingschool, wat betekent dat ze er ook slaapt. Ze zit in een klas met 35 mensen. Een beste vriendin heeft ze niet. Vrienden veranderen. Een vriendje hebben vind ze normaal vanaf haar 18e. Je kan op school geschorst worden als je een vriendje hebt, trouwens ook als je lang haar hebt. Iedereen loopt hier ook met geschoren haren. Dat is ook voor de hygiëne. Verder moeten ze een uniform aan. Je wordt terug naar huis gestuurd als je dat niet kan betalen, elke dag weer, totdat je een uniform hebt.

Omdat er zoveel kinderen naar ons zwaaien en mzungu, mzungu roepen waren we wel benieuwd wat dit meisje tegen blanken aankijkt. Ze zei dat ze ons gewoon normale mensen vindt. De kinderen vinden het zo leuk om een blanke te zien omdat ze dan aandacht krijgen.

De middag hebben we zingend rond het kampvuur afgesloten. Het was erg interessant en leerzaam.

Image
Follow the author: BrittBartholomeus
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: BrittBartholomeus
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]