Ontwikkelingen

De laatste tijd heb ik me eigenlijk met name ingezet voor mezelf. Het was een zware tijd met veel examenstress en meer kon ik er eigenlijk niet bij hebben. Natuurlijk lijkt dat op het eerste oog een vrij egoïstische gedachte, maar zodra je verder denkt, kan het ook heel goed uitpakken voor anderen. Ik heb nu namelijk mijn havo-diploma op zak. Dat betekent dat ik volgend jaar kan gaan studeren. Ik ga Sociaal Pedagogisch Hulpverlening doen. Uiteindelijk wil ik de kant op van "Justitie". Mijn opleiding duurt echter vier jaar en daarin kan ik nog veel over deze 'Mens en Maatschappij'-studie te weten komen.

Zo moet ik bijvoorbeeld elk jaar stage lopen. Uiteraard zou ik dit graag in het buitenland willen doen. En het allerliefste zou ik dit willen combineren met vrijwilligerswerk. Hiervoor zijn genoeg mogelijkheden. En ondanks dat dit natuurlijk míjn wens is, hoop ik hier uiteraard ook iets mee te bereiken voor anderen. Ik kan namelijk met mijn kennis die ik al heb en nog op ga doen, kinderen in het buitenland ook op weg helpen. Op die manier kunnen zij zich wellicht meer ontwikkelen, maar ik ook. En zodra ik me verder ontwikkel, kan ik ook anderen aanzetten om zich ook op deze manier te ontwikkelen. Want het doel is natuurlijk om met zijn allen de wereld steeds een stukje mooier te maken.

Mijn doel is dus vrij breed. Ik wil het voor zo veel mogelijk mensen zo uitdagend mogelijk maken. Vorig jaar zat ik nog in Ghana en daar hoop ik zeker nog eens terug te komen. Maar daarnaast zie ik mezelf volgend jaar ook al in bijvoorbeeld Thailand zitten. 

Omdat ik in mijn eentje niet veel kan veranderen, stimuleer ik regelmatig anderen. Ik vertel mensen over reis ervaringen en op school gaf ik regelmatig presentaties. Ook houden we nog steeds contact met het weeshuis waar we vorig jaar een maand meegeholpen hebben. Zo hebben we cadeautjes meegegeven voor de kinderen aan mensen die deze maand naar hetzelfde weeshuis gingen. Ook hebben we nog wel eens telefonisch contact. 

Hoewel ik me dus de afgelopen tijd niet extreem heb ingezet voor een ander, ben ik wel bezig dit volgend jaar weer recht te zetten. En daarnaast heb ik gelukkig ook anderen kunnen stimuleren om dit jaar wel iets goeds voor de wereld te betekenen. Iedereen stimuleert elkaar en zo maken we met zijn allen de wereld steeds iets beter.

More contributions of WorldSupporter author: Willemijn-Dungen
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]