Morgen ga ik!

De dag waar ik al lange tijd naar toe leef komt nu wel heel erg dichtbij, en ik ben er helemaal klaar voor!! Vaccinaties zijn gezet, malariapillen geslikt, reisgidsen gekocht en doorgespit, route bepaald, sponsorloop gelopen, medevrijwilligers ontmoet, laatste dienst gedraaid, backpack gepakt, studentenwoning in Nijmegen definitief verlaten om weer naar het oude vertrouwde Bemmel te gaan en de laatste dingetjes in orde gemaakt. Een goede voorbereiding is het halve werk. Nu vanavond nog een afscheidetentje met familie en vrienden en dan start er voor mij een nieuw avontuur. Ik heb er ontzettend veel zin in!! Morgenmiddag stap ik in Arnhem op de NS HiSpeed trein met Meagan, om ruim op tijd aan te komen op het vliegveld in Frankfurt. Om 21.35uur zal daar ons vliegtuig opstijgen om na zo´n 7 uurtjes weer te landen in Addis Ababa (Ethiopië). Na een tussenstop van vier uurtjes rest ons dan nog zo’n 2 uur vliegen en zullen we zaterdagmiddag aankomen in Entebbe/Uganda. We worden op het vliegveld opgehaald door de regiocoördinator van Be More, hij zal ons naar Entebbe backpackers brengen waar we het eerste weekend zullen verblijven. De dag na aankomst hebben Meagan en ik al een georganiseerde ‘eerlijk reizen’ dag gepland waarop we de hoofdstad van Uganda, Kampala, zullen verkennen. Maandags rijden we met alle Be More vrijwilligers, die in november starten, naar Masaka. Daar zal ik afscheid nemen van Meagan. Zij gaat zich in november inzetten voor het Lwengo project. Ik wordt nog zo’n 3 kwartier verder gebracht naar Rakai, samen met mijn 4 medevrijwilligers. Allemaal verpleegkundigen. Over Rakai: ‘Vlakbij Kyotera, een stadje niet ver van Masaka, ligt het Rakai Comunity Based Health Project. In dit gebied heerst veel armoede en is er maar beperkte medische zorg beschikbaar. De kliniek biedt mensen uit de wijde omgeving de mogelijkheid om toch medische zorg te ontvangen. Er is een inloopspreekuur om met een arts te spreken, er is verplegend personeel en de kliniek heeft een apotheek. De kliniek heeft enkele tientallen bedden waar patiënten kunnen worden opgenomen. Het grootste deel van de patiënten komt echter overdag langs voor een consult of behandeling. Daarnaast worden vanuit het centrum allerlei activiteiten op het gebied van gezondheidszorg ondernomen: vaccinatieprogramma's voor kinderen, thuiszorg voor mensen die niet zelf naar de kliniek toe kunnen, projecten op het gebied van hygiëne en sanitatie en programma's gericht op hiv/aids.´ Rakai is een ‘private hospital’. In overleg met de projectleider kan ik naast dit ziekenhuis ook meedraaien in verschillende ‘public hospitals’ in de buurt. In de ziekenhuizen kan ik worden ingezet waar dat nodig is op dat moment. Dat kan bijvoorbeeld zijn: helpen in het lab, malaria en hiv-testen doen, de doktor assisteren of met de verpleging rondes lopen op de afdelingen. Ik ben erg benieuwd hoe, wat en waar ik me precies zal gaan inzetten. Ik houd jullie via mijn blog hierover graag op de hoogte.

More contributions of WorldSupporter author: Rianne Opgenoort
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]