Image
WorldSupporter Magazine of Rianne Opgenoort
Image
Travel & Move: 
Tijdens mijn stageperiode in Malawi heb ik ook veel van het land gezien en de periode afgesloten met 3 weken backpacken. Malawi is prachtig en de mensen zo bijzonder.
Ze leven intens, klagen komt niet voor in hun woordenboek. Ze genieten van de meest (voor ons) simpele dingen. Ze leven samen en lachen het leven toe.
Experience & Leisure: 
Sinds mijn stage in Malawi voel ik mij verbonden met Afrika. Ik lees graag boeken over Afrika, zoals Afrika is Besmettelijk.
Ook kijk ik graag films over Afrika zoals First Mission, War Child, Hotel Rwanda en onlangs het heftige Rebelle die nu in het filmhuis draait. Ik schrijf graag en heb van mijn blogs, die ik wekelijks uitgebreid schreef toen in in Malawi was, twee boeken gemaakt. Een voor mezelf om iedereen te laten zien die interesse heeft en een voor mijn vader. Dit vond hij een prachtig cadeau. Ik hoop ooit nog de rust en ruimte te vinden een boek te schrijven over hoe bijzonder Afrika is en hoeveel we kunnen leren van de Afrikaanse bevolking.
Learn & Develop: 
In 2009/2010 ben ik 3,5e maand in Malawi geweest voor een stage vanuit de HBO-V.
Stage op de kinderafdeling en op de vrouwenafdeling, outreaches, stage bij een psychiatrisch ziekenhuis, het sluiten van vriendschappen, het ontdekken van wonderlijke plaatsen, uren wandelen, opgepropt rondreizen en eten met de handen. Ik heb stuk voor stuk van alles genoten! Ik kan dan ook niet wachten een nieuw stuk van Afrika te ontdekken. Dit keer zal het Uganda zijn (twee maanden vrijwilligerswerk), gevolgd door backpacken door buurland Tanzania door naar mijn tweede thuisland Malawi (mooie mensen terugzien en helpen bij een straatkinderprojct). Ik heb er ontzettend veel zin in!
Help & Change: 
Komende november en december zal ik mij gaan inzetten als vrijwilliger in Uganda.
Met mijn verpleegkundige achtergrond hoop ik kennis en ervaring in te kunnen zetten en bij te dragen aan een betere gezondheid voor de plaatselijke bevolking. Het is nog geen november, maar ben al wel vol op bezig met het leveren van die bijdrage. 12 september loop ik een sponsorloop (7km), mijn tante en twee vriendinnen lopen met mij mee. Samen hebben we al ruim €1250,- opgehaald en we hebben nog een week om meer mensen bereid te maken een donatie te leveren!
Work & Initiate: 
Ik werk als psychiatrisch verpleegkundige in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen. Momenteel ben ik aan het trainen voor de sponsorloop die ik binnenkort ga lopen (7km).
Ik heb mijn collega's erover verteld en zij steunen mij middels donaties en motivaties.
My Content
My Favorite Content

Nothing found.

Most Popular - Most Visited
My Latest Activity
Morgen ga ik!

De dag waar ik al lange tijd naar toe leef komt nu wel heel erg dichtbij, en ik ben er helemaal klaar voor!! Vaccinaties zijn gezet, malariapillen geslikt, reisgidsen gekocht en doorgespit, route bepaald, sponsorloop gelopen, medevrijwilligers ontmoet, laatste dienst gedraaid, backpack gepakt, stude...