De zevende challenge dag

Hallo allemaal, 

gisteren was alweer mijn een na laatste challenge dag en gisteren stond het milleniumdoel 'in 2015 leven meer mensen in een duurzame leefomgeving' centraal. 

Er zijn nog steeds miljoenen mensen die elke dag nog heel anders moeten leven als wij. Ze moeten namelijk leven in een leefomgeving die nog elke dag te maken heeft met vele problemen.

Bijna iedereen heeft natuurlijk wel gehoord over de opwarming van de aarde, dit komt vooral door de uitstoot van broeikasgassen. Meestal word gedacht dat de opwarming van de aarde vooral komt omdat de 'rijke' landen met hun massale gebruik van industrie en andere vervuilende producten hier de aanstichters van zijn ( wat voor een groot deel ook de waarheid is) Maar ook stoten de ontwikkelingslanden veel broeikasgassen uit zoals in Sub-Saharisch Afrikaword er 0,8 ton per persoon per jaar uitgestoot. Dit komt mede omdat er in ontwikkelingslanden vooral gebruik wordt gemaakt van minder goed ontwikkelde producten. Bijvoorbeeld in Nederland heeft elke auto wel een roet filter, terwijl ik in Uganda enorme zwarte wolken uit de auto's heb zien komen. De opwarming van de aarde is dan ook een groot gevaar voor de ontwikkelingslanden. De Zuidpool, kleine eilanden, deltagebieden in Azië en Afrika en de Afrikaanse regio zijn het kwetsbaarst voor klimaatverandering: de effecten van de klimaatverandering treffen deze gebieden het zwaarst, dit komt mede omdat de bevolking beperkte  mogelijkheden hebben om zich aan de veranderingen aan te passen.

Ook zijn er nog steeds vele mensen die moeten leven met een te kort aan water, dit komt gewoon omdat er te weinig water in de buurt te verkrijgen is. Op dit moment moeten nog altijd meer dan 780 miljoen mensen het zonder schoon drinkwater doen.Er zijn ook miljarden mensen die wel genoeg water in de natuur beschikbaar hebben, maar deze mensen hebben dan geen toegang tot het water of hebben een tekort aan goed ontwikkelde watervoorzieningen. Dit probleem komt vooral voor op het platteland en dit maakt de bevolking kwetsbaar voor perioden van droogte. 

 Een kwart van de bevolking in ontwikkelingslanden heeft geen toegang tot sanitaire voorzeiningen. Zij doen hun behoefte in de open lucht, en dat vergroot de kans op diarree, cholera, worminfecties, hepatitis en andere ziekten. Vooral plattelandsbevolking moet het zonder sanitaire voorzeiningen doen. In de steden is de situatie beter. Wel leven er rondom de steden nog steeds vele mensen in sloppenwijken. 

De verenigde naties wil al deze problemen graag oplossen door middel van de het 7de milleniumdoel. Door hier aan bij te dragen heb ik gisteren zo duurzaam mogelijk geleefd. Ik heb bijvoorbeeld zo weinig mogelijk water gebruikt bij het douchen en tandenpoetsen. Ook heb ik een lang stuk naar de stad Den Helder gefietst om aan mezelf en anderen te bewijzen dat je niet overal de auto voor nodig hebt om ergens te kunnen komen. Op deze manier heb ik zo duurzaam mogelijk proberen te leven, en ik moet zeggen ik vond het reuze meevallen:)
 
Tot de volgende blog maar weer!
liefs 
 
Selected Categories
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Connect & Continue
Blog of Lauraaa
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
3
Promotions
JoHo Insurances verzekert wereldwijd