Toch niet terug..

Mijn laatse blog heb ik afgesloten met het idee om komende zomer terug te gaan naar ons project in Ghana. We hebben hierover contact gehad met onze kenissen in Ghana, die allemaal super enthousiast waren. We hebben ook onze reisorganisatie travel active gecontact, om te kijken wat de mogelijkheden waren. We zijn er via deze weg achter gekomen dat er redelijk veel vrijwilligers naar "ons" project gaan deze zomer. Waar wij natuurlijk ontzettend blij mee zijn! 

Toch hebben we hierdoor besloten om zelf niet te gaan. We willen de andere vrijwiligers niet in de weg lopen en hen de kans geven alles zelf te ontdekken. Daarnaast zijn we tot de conclusie gekomen dat het ons leuker lijkt om over een aantal jaar pas terug te gaan. Vooral omdat er veel veranderingen gaande zijn en we het liefst pas terug gaan als deze veranderingen zijn afgerond. 

Wel blijven we contact houden met een aantal locals op ons project. Recentelijk is er een facebook groep opgericht, waarin een jongen van daar blogs post. Zo kunnen oud vrijwilligers op de hoogte gehouden worden. Deze blogs zijn er leuk om te lezen. Daarnaast heb ik ook nog steeds contact met een leraar van de school die bij het weeshuis hoorde. Hij is ook student en denkt erover na om in Nederland te koen studeren. Dit is erg moeilijk voor hem om te regelen, maar waar ik kan probeer ik hem te helpen. Hopelijk zie ik hem nog eens hier in Nederland. 

Ondanks dat we niet naar Ghana teruggaan deze zomer, hebben we Afrika toch weer uitgekozen als onze vakantie bestemming. Nu gaan we alleen geen vrijwilligerswerk doen en gewoon relaxen in Tanzania en Zanzibar. Ik ben erg benieuwd hoe me dit zal afgaan. Ik kan namelijk niet goed stil zitten en vraag me af of ik het werken met de kinderen ga missen. Wel vind ik het ontzettend leuk om terug te gaan naar Afrika en ben ook nieuwsgierig om te kijken naar de verschillen tussen dit land en Ghana. Ik kan niet wachten om te vertrekken! 

Follow the author: Lizelot
More contributions of WorldSupporter author: Lizelot
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]