on the ground reporter Uganda

Gisteren was ik een proeftoets rekenen aan het maken op internet. Dit moest voor school. De eindexamenklassen vanaf het schooljaar 2013-2014 moeten namelijk ook een rekenexamen maken, ik dus ook. Onze school doet mee aan een proef om de rekentoets al te maken in het voorexamenjaar. Daarom moest ik dus de proeftoets maken, om te kijken of mijn niveau goed was. Hartstikke saai natuurlijk, maar toen ik me inlogde op de site kwam er voor mij een leuke verrassing! Op de site stond namelijk ook een spel, wat voor iedereen die ingelogd had toegankelijk was. Het spel heet on the ground reporter Uganda, wat mij natuurlijk meteen aansprak!
In het spel ga je als journalist onderzoek doen naar oorzaken en oplossingen van de voedselcrisis. Je bekijkt bijvoorbeeld thema's als landjepik, klimaatverandering en de hoge voedselprijzen, en wat dit dan met de voedselcrisis te maken heeft. In het spel loop je als het ware door verschillende plekken in Uganda heen om bronnen te verzamelen (verhalen van mensen). Deze bronnen gebruik je aan het einde om een radiouitzending te maken. Het is verdeeld in verschillende hoofdstukken, met elk een ander thema. Ik ben nu in hoofdstuk 2, en heb de inleiding en het thema klimaatverandering gehad.
Ik vind het in ieder geval super-interressant en raad het dus ook zeker iedereen aan! Het spel is te vinden op deze link: http://www.3dreporter.nl/

Follow the author: nadjajump
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]