Zaterdag 14 juni – Bruiloft Lameck

Vandaag waren we uitgenodigd bij de bruiloft van Lameck. Lameck werkt bij de Dina & Khaya Foundation waarvoor wij vrijwilligers zijn. ’s Ochtends hoorden we ineens van Uncle dat de trouwdienst in de kerk al om 12 uur zou gaan beginnen. Maar ons was eerst 2 uur gezegd en dat is nogal een verschil! Op dat moment waren wij druk bezig met de was buiten, maar we moesten ons dus ineens onverwachts haasten. Toch even Emmanuel gebeld, onze contactpersoon. Hij zei dat half 1 vroeg genoeg was voor ons. Rond half 1 kwam we aan in de kerk, maar er waren nog maar weinig mensen in de kerk. Uiteindelijk begon de dienst ruim een uur later. Wat maak je in Afrika toch veel vage dingen mee!
De kerkdienst was mooi. Het was leuk om er bij te zijn, alhoewel het bruidspaar erg gespannen was. Er werden mooie liederen gezongen. Ook waren er een schattig bruidsmeisje (Happy) en bruidsjongetje bij. We hadden vooraf besloten om alleen naar de kerkdienst te gaan, omdat we onwijs moe waren van de afgelopen dagen, maar Emmanuel had ons ineens dringend nodig. In de kerkdienst hadden ze wel iemand die filmde, maar er was niemand aanwezig om foto’s te kunnen maken voor de fotoshoot van het bruidspaar. En hij wist dat wij een camera hadden. Al snel zeiden we ja, omdat het natuurlijk niet leuk voor het bruidspaar is als ze geen foto’s hebben. We mochten mee in een busje en na een tijdje waren we bij een mooie groen resort waar ook een strandje bij was. Marlinda heeft de fotoshoot gedaan. Ze waren er allemaal heel blij mee!
Na de fotoshoot mochten we ook nog mee naar het feest. Dit was in een enorm grote hal met een versierd podium voor het bruidspaar. In Afrika is het de gewoonte dat je de cadeaus al dansend op muziek naar het bruidspaar brengt. Dit was erg komisch om te zien! Natuurlijk heel anders dan wat wij gewend zijn als houterige Hollanders. Ook werd de taart aangesneden door Lameck en zijn vrouw. Rond half 10 kregen we nog het diner. Oh, wat hadden we een honger! We hadden namelijk de hele dag nog geen eten gehad sinds het ontbijt ’s ochtends thuis. We hadden een bord vol eten met o.a. chapati, banaan, rijst, kip, cake, ei, kachori, sambusa, aardappel en salade. Ook kregen we er een flesje water bij. Later kregen we via Emmanuel te horen dat ze veel frisdrank hadden geregeld, maar dat de leverancier dacht dat het op een andere datum geleverd moest worden. Dat was wel jammer voor de gasten, maar het was alsnog hartstikke lekker! We hebben genoten van deze dag en danken God dat we erbij mochten zijn en veel konden betekenen voor de mensen hier en in het bijzonder het bruidspaar.

Content categories
Check all content related to:
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
582