Week 7

Deze week begon met de terugkomst uit Kaapstad en de dag erna stond in het teken van het afscheid van Michelle, zei heeft hier 7 maanden gezeten en was zeker in het begin een grote steun voor alle mensen die hier voor het eerst kwamen. De rest van de week was het public holiday waardoor de scholen ook gesloten waren. Omdat Laurie, mijn buddie nu weg is, was het even de vraag wat nu? Ik heb overleg gehad met de coördinator van de projecten, Avril en we hadden een plan gemaakt voor de laatste weken. Het kwam er op neer dat ik eerst met, andere vrijwilliger, Marieke zou gaan werken aan de Pedagogiek box. Dit is een nieuw project waarmee alle verzamelde onderwijs materialen die Ready4 Life al in bezit heeft uitgezocht worden en gebruikt kunnen worden voor de kinderen in de onderwijsprojecten. Later die week zou ik op Greenville primary gaan helpen met de reading classes die in de vakantie voor de kinderen georganiseerd worden. And so i did. De bibliotheek bleek een opslagruimte te zijn geworden van boeken, en meubilair. Ik sprak met een vrouw en ze vertelde dat ze heel gemotiveerd was om de bibliotheek weer tot een succes te maken. Het probleem zat vooral in de betrokkenheid van de ouders. De bibliotheek moet onderhouden worden op vrijwillige basis. Een jaar geleden was de bieb geopend met veel enthousiasme maar raakte het project in verval omdat het niet gedragen werd door de gemeenschap.

Zo goed en zo kwaad als het ging heb ik afwisselend met een van de stagiaires nog 3 dagen geholpen bij de reading classes. Veel kinderen vonden het vooral heel leuk om aan ons voor te lezen, alsof ze het nooit doen. De directeur wist te vertellen dat de meeste ouders in de omgeving school niet zien als een belangrijke factor. Dat het meer iets is waar ze zich ver vanaf houden. Voor de school, de docenten en zeker de kinderen is dit een groot probleem. In alle weken dat ik hier rondliep heb ik nog met geen van de ouders gesproken.

In het weekeinde ging ik voor het eerst naar een kerkdienst in Fathers House een oecumenische kerkgemeenschap met een zeeer moderne opzet. De zaal is enorm en er staan 3 schermen waar de tekst op geprojecteerd wordt. Het eerste half uur wordt er gezongen en het tweede half uur is er ruimte voor de preek. Daarna zijn we met een groepje naar Daniell’s Cheetah farm geweest. Ondanks dat de dieren natuurlijk voor fokkerij in gevangenschap zitten kan je zien dat ze met liefde behandeld worden en was het gaaf om deze dieren van dichtbij te kunnen zien. En, we mochten nog een dier aanraken!

Follow the author: Annadhoog
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: Annadhoog
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]