Week 6

Na ruim een maand in Afrika gaat het steeds beter en merk ik dat de ‘verschillen’ steeds kleiner worden. Een aantal meiden hadden besloten om voor een lang weekeinde naar Kaapstad te gaan. Ik skip nu een beetje snel door de week omdat het voor Laurie, mijn buddy van het project ook de laatste week was. Deze week stond dan ook in het teken van haar afscheid toch een beetje raar. De donderdag vertrok het eerste deel van de groep naar Kaapstad. Omdat de auto te klein is ga ik met de bus (Intercape) naar Kaapstad met zowel mijn rugzak als de backpack van Laurie. De bus vertrok om kwart voor 6 vanuit Port Elizabeth. De route voerde langs Mosselbaai, Knysna, Wilderniss, Plettenberg bay en George. Vooral het laatste stukje, wanneer je van de berg afrijd vanaf de linkerkant naar Kaapstad toe had ik een onwijs mooi uitzicht over de enorme wereldstad. Toen we na een uur ongeveer de stad inreden zag je voor je de Tafelberg en Lionhead. Met een ondergaande zon wauw!. Na 12 uur in de bus kom ik om 19:15 aan in Kaapstad waar de andere meiden me ophalen en we doorrijden naar het Hostel “once In Capetown”. Wat een stad en wat een mensen. Helaas zat het weer niet mee in dit lange weekeinde. We zijn maar niet meer de Tafelberg op geweest omdat de wolken en de regen het uitzicht alleen maar zouden belemmeren. Tijdens een dagje shoppen werd het duidelijk dat het zeker een rijke en welvarende stad is. Alle winkels, eetgelegenheden en attracties zij gericht op welvarende toeristen en inwoners met geld genoeg.

We zijn uiteraard naar Kaap de goede Hoop geweest en Capepoint. Al daar werden we nog bestolen door een Baboon aap. Marieke een van de andere vrijwilligers had de achterbak open gedaan om even wat water te pakken, voor ze het wist greep een aap de zak met broodjes naast haar weg. Ondanks het weer hadden we wel een prachtig uitzicht op de kaap.

Zondag middag klaarde het gelukkig op, boodschappen gedaan en meteen doorgereden naar Kirstenbosch. Hier zouden we picknicken en genieten van the Sunday sunset Concerts. Heerlijk genoten van de boyband hippe ‘back to the zoo achtige muziek. Veel, heel veel jonge hipsters hadden zich op kleedjes verzameld om ons heen. De laatste zonnestralen deden ons erg goed. Met de ondergaande zon verlieten we het prachtige terrein weer. We hebben ook nog een nacht doorgebracht in Stellenbosch, een echte wijnregio. We hebben ons de wijn dan ook goed laten smaken. Het hostel waar we sliepen was een hel. De bedden waren keihard en volgens ons zaten ze vol bedbuggs. Daarnaast hadden we ondanks dat we op de derde verdieping zaten enorme last van de muggen. Laurie hebben we op de terugweg op de BazBus gezeten en met nog 4 in de auto zijn we weer terug gereden naar Port Elizabeth.

Kaapstad is een wereldstad en ik zou er zeker een keer naar terug willen gaan.

Related content or attachment:
Follow the author: Annadhoog
More contributions of WorldSupporter author: Annadhoog:
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
501