Dag 11/12/13 van mijn reis!

Na een reis van ongeveer 6u waren we aangekomen bij Lwengo, een dorpje met een grote school voor kinderen. We werden zo mooi ontvangen! De kinderen stonden als een pad naast elkaar richting de school en zongen een lied. Toen we op het plein waren aangekomen werden we op een plek aangewezen waar we moesten zitten. We kregen een speech van het school hoofd en daarna 5 liedjes van de kinderen die erbij danstten. Dit was echt ZOO speciaal! Meerdere mensen van onze groep moesten een traantje laten tijdens deze liedjes.
Na de liedjes werden onze plekken aangewezen waar we onze tenten konden neerzetten.

De dagen die volgden waren echt prachtig. We moesten met verschillende projecten helpen. Ik moest bijvoorbeeld helpen bij stenen maken voor een watertank. Het was een mengsel van klei en cement wat je in een perser moest doen. En dan met al je gewicht en kracht aan het hengsel hangen. Dit was best zwaar werk en ik had er ook echt blaren aan over gehouden.

Een ander project was dat ik langs lokale mensen moest gaan met een soort van talk en een enquête moest houden over de leefomstandigheden van de lokale mensen. Dit was heel speciaal, want zo zag je ook de armere mensen die je normaal niet snel ziet.

En het laatste project waar ik aan mee deed was een huis bouwen. Door middel van klei, water en stampen maakte je een mengsel dat sterk genoeg was om een huis te maken. Je moest bollen klei doorgeven en dit op de palen en takken (die al in huisvorm stonden) smijten. Het was een vies maar leuk werkje!

Na afloop van het werken kregen we in de avond een geit cadeau. Deze gingen ze voor ons slachten en je mocht zelf kiezen of je mee ging en ging kijken of niet. Natuurlijk ging ik mee om te kijken, want dat vind ik wel interessant om te zien! Nadat ze hem in stukjes hadden gehakt kon je hem zelf bbq’en en opeten. En ik moet zeggen, geit in Uganda na dagen zonder vlees is HEERLIJK!

Ook hadden we nog een voetbal wedstrijd gehouden, Uganda tegen Nederland die we hadden gewonnen!

Ik vond dit zelf het leukste gedeelte van de reis in Uganda, je komt nu echt heel erg in contact met de mensen, de cultuur en met het leven daar.

Image
Follow the author: Arun
More contributions of WorldSupporter author: Arun
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Lwengo

Volgens mij hebben jouw groepsgenoten (?) dat liedje geblogd!

Het klinkt wel als een heel avontuur. Het lijkt er ook op dat je een geweldige tijd beleefd hebt. Wat staat er eigenlijk op de foto? Ik kan het niet zo goed onderscheiden.

Lwengo

Jaa ik had nogal moeite met het uploaden van mijn foto's!
Ik heb mijn foto's op de hoogste kwaliteit gemaakt en dat is 5 MB maar op deze site kan je maar foto's tot 1 MB uploaden!

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 2