Millenniumdoelen in Oeganda

Er zijn een aantal millenniumdoelen opgesteld die gepland waren om in het jaar 2015 volbracht te hebben. Dat betekent dat er nog maar 1 jaar over is om die doelen te bereiken, maar ik denk dat die in Oeganda niet geheel geslaagd zullen zijn. Bijvoorbeeld: extreme honger en armoede moet de wereld uitgeholpen zijn, maar in Oeganda waren we bij een ziekenhuis voor ondervoeding bij kinderen geweest, en daaruit bleek dat er nog genoeg kinderen zijn (alleen al in die omgeving), die ernstig ondervoed raken. Ook zal deze ondervoeding nog niet verholpen zijn in Oeganda en het zal ook nog wel een tijd zo blijven.

Ook gaat het met het doel 'In 2015 gaan alle jongens en meisjes naar school' naar mijn idee niet lukken. Wel worden veel straatkinderen een paar uur per dag opgevangen door verschillende organisaties, maar het ontbreekt aan goede leraren om ze goed onderwijs te geven. Er is ook simpelweg geen geld voor.

Ik ben dus bang dat die milleniumdoelen in Oeganda niet gaan lukken in dit ene jaar dat nog over is het te bereiken. Ik ben er ook niet zeker van of ondervoeding en extreme armoede überhaupt geheel te verdrijven zijn, want de wereldbevolking groeit snel, maar daarom ook het aantal arme mensen.

Follow the author: LiamvanderAa
More contributions of WorldSupporter author: LiamvanderAa
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]