Interview met George

In Malawi zijn we naar veel plekken geweest en een er van was de middelbare school in Mawa. Daar heb ik tijdens een rondleiding op school George gesproken. Hij is een 18 jarige student in four-four ( in Malawi hebben ze een ander klassen systeem)

George wil graag dokter worden. In zijn geval is het erg goed mogelijk. Dat komt omdat zijn ouders niet arm zijn. Ook woonde hij lekker dicht bij school, maar de meeste kinderen niet. Zelf gaat hij ook met de fiets naar school, maar de meeste mensen niet.

George is erg goed in de sociologiese vakken en Engels. Dit maakt het communiceren makkelijk. Studeren vind hij soms wel lastig want alles is in het Engels.

Qua keuze van welke vakken je wilt kiezen heb je gelukkig veel vrijheid. Zo kan je nog meer vakken kiezen dan wij kunnen.

George komt uit een relatief klein gezin van 3 broertjes en zusjes. Hij is van hen de oudste. Vergeleken met de meeste gezinnen in Malawi is dat klein want die bestaan meestal uit een stuk of 6.

George is christelijk qua religie. Dit geld voor bijna iedereen daar. Eigenlijk alle geloven worden in Malawi heel vrij geaccepteerd. De enige vorm van geloof waar ze raar van opkijken is geen geloof.

Ook homo's en vergelijkbare dingen worden daar raar aangekeken. George vond het ook maar vies en je kan er 15 jaar gevangenis straf voor krijgen. Hij vind het niet zo raar.

Het was erg fijn om met George te praten. Het is fijn om alles uit iemand te horen die op je lijkt. Ik heb erg veel van hem geleerd.

Follow the author: Robert Brouwer
More contributions of WorldSupporter author: Robert Brouwer
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]