Zaterdag 24 mei – Verjaardagsparty bij het weeshuis + CL finale!

De afgelopen keer toen we bij het weeshuis waren, waren we onverwachts uitgenodigd voor het verjaardagsfeestje. Vandaag was het zover! Rond de middag gingen we naar het weeshuis toe voor de party van Jennifer die 16 jaar werd. Alles was mooi versierd. Het werd een soort voorstelling voor haar!
Eerst kwamen de meiden vrolijk binnen gedanst samen met de jarige jet. Ze moest het lintje doorknippen en mocht gaan zitten op haar versierde ‘troon’. Er werd veel gedanst, eigenlijk werd alles dansend gedaan. De taart van cake werd al dansend op muziek binnengebracht. Haar vriendin mocht de kaarsjes op de taart van cake aansteken en zij moest de kaarsjes daarna uitblazen. Wat ook wel komisch was is dat de jarige jet iedereen een hapje van de cake moest voeren. En ja, je voelt hem al aankomen, ook wij moesten natuurlijk naar voren. Maar we lieten het lekker over ons heen komen. Maar ze moesten natuurlijk erg lachen toen wij ook ‘gewoon’ hieraan mee deden.
Daarna was het tijd voor de cadeaus. Deze werden ook door iedereen één voor één dansend naar binnen gebracht. En wij hebben toen ook onze cadeaus gegeven. Voor Jennifer hebben wij een mooie rode kanga gekocht en een zeepje.
Daarna hadden drie kinderen nog een dans voor haar ingestudeerd op muziek. Dat was erg leuk om te zien. Toen werd ons verteld dat we ook eten en drinken kregen. Nou, het was een heerlijke feestmaal hoor. We kregen een lekker vol bord met rijst met bonen, salade, een sinaasappel, komkommer en een heerlijk flesje Fanta.
Na het eten was het tijd voor onze overige cadeaus. Marlinda had nog een kaneelcake voor Jennifer gebakken die ze met de rest van de kinderen van het weeshuis moest delen. Nou ze was er erg blij mee! Ook hadden we de afgelopen week een Real Madrid voetbal gekocht voor de jongens van het weeshuis. Ze konden hun geluk niet op toen we vertelden dat de bal voor hen was. We besloten om nog even met hun te voetballen op een veldje in de buurt. Daarna gingen we richting Stone Town.
’s Avonds hadden we met het schoolhoofd van de Step Up Academy afgesproken om de Champions League Finale tussen Real Madrid en Atletico Madrid ergens te gaan kijken. Hij zou met een taxi komen in Stone Town. De finale begon hier om 21.45 uur, dus dat was veel te laat om een daladala terug te kunnen nemen. Vandaar dus een taxi. Hij kwam netjes met een taxi rond 21.00 uur in Stone Town aan waar wij ook waren. We gingen de finale kijken op een gezellige plek waar veel mensen aan een tafeltje zaten met een hapje en een drankje erbij wat je kon bestellen. Op een groot scherm konden we de spannende finale kijken. Wat verrassend dat Real Madrid uiteindelijk nog in de verlenging nog met 4-1 won. Het werd een latertje, maar het was een gezellige (voetbal)avond!

Content categories
Check all content related to:
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
285