Donderdag 24 & vrijdag 25 april: No electricity

Donderdag 24 april – No electricity: dag 1
Vandaag weer een nieuwe dag in onze heerlijke vakantie. Alhoewel, de elektriciteit ging er aan het einde van de ochtend af, waardoor we niet zoveel konden doen. De regering had besloten om vandaag de elektriciteit eraf te doen.
We gingen weer brainstormen. Want: is mijn mobiel bijna leeg of niet? En die van jou? Kunnen we nog wat doen op de laptop of moet die alweer aan het stroom? Michiel: oh, maar dan scheer ik me morgen wel. We moeten niet vergeten om vanavond vroeg te gaan beginnen met koken, want het begint om half 7 al te schemeren en anders hebben we niet genoeg licht om te koken en te eten.
We hebben een rustig dagje thuis gehad. We zijn onder andere veel samen met de nieuwsbrief van april bezig geweest.
Pas om half 11 ‘s avonds hadden we weer elektriciteit. Pff, gelukkig net voor het slapen gaan. En gelukkig ook ’s nachts de ventilator aan, want anders is het zo warm om te slapen.

Vrijdag 25 april – No electricity: dag 2
Weer een nieuwe dag in de M&M vakantie! ’s Ochtends zijn we lekker thuis geweest samen en hebben we allerlei dingetjes gedaan.
Want ook vandaag hadden we de hele dag geen elektriciteit. Dit keer vanwege de verwachte regen op komst. Maar er kwamen helemaal geen regen vandaag! Tenminste, een paar druppeltjes en dat was het. Rond 5 uur ’s middags hadden we weer stroom. Gelukkig dit keer de avond met stroom.
’s Middags gingen we Stone Town in, omdat we er toch eventjes uit wilden. Want zonder elektriciteit kan je op een gegeven moment ook niet meer zo veel. We gingen lekker in het zonnnetje zitten op een terrasje.
’s Avonds hadden we een gezamenlijk diner met Emmanuël en Uncle. Alle mensen in het huis moesten een enquête invullen over de samenwerking en de contacten met de Dina & Khaya Foundation. Na het diner wilden we nog wachten op vuurwerk, want rond 12 uur zou er volgens Emmanuël vuurwerk zijn vanwege Union Day. Union Day is een jaarlijkse feestdag hier waarmee ze de hereniging en de contacten tussen Tanzania en Zanzibar vieren. Helaas haalden we het vuurwerk niet, want we vielen lekker in slaap!

Follow the author: MichielVierhout
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]