interview met Promise

TIjdens ons bezoek aan de middelbare school, heb ik Promise ontmoet. 

Promise is 16 jaar oud net als ik en heeft als droom om advocaat te worden. 

Ze heeft me veel verteld over Malawi en hoe jongeren in het land leven, veel maken hun middelbare school niet af omdat ze gaan trouwen of moeten werken. Promise zit gelukkig op een school waar de meeste leerlingen wel hun diploma halen en daarna ook gaan studeren. 

Haar favoriete vakken waren Engels en Geschiedenis, ze kon ook heel goed engels praten wat handig was met het communiceren. Bij de school was ook een heel groot sportveld waar ze gym hadden, ze deden daar allerlei sporten maar het leukste vond ze volleybal of voetbal. Ze vertelde me ook over de leraren, zo kregen meisjes straf als ze hun haar lang hadden. In Malawi hebben alle meisjes heel kort haar, net als de jongens. 

Promise vroeg ook veel over Nederland, toen ze hoorde dat er helemaal geen bergen in Nederland waren kon ze haar oren niet geloven. Ook vond ze het heel raar dat wij geen schooluniformen aanhadden op school. 

Tijdens de ronleiding door haar school legde ze me uit dat alle schoolboeken in de bieb stonden en dat je dus het meest op school moest studeren, ook mocht je op school alleen maar Engels spreken. Ze vertelde dat er 2000 leerlingen op haar school zaten (de school was bijna net zo groot als mijn school in Enschede en daar zitten hoogstens 800 leerlingen op...) en dat ze maar 20 (!!) computers hadden. 

Promise wilde ook heel veel over Nederland weten, zo vroeg van alles. Wanneer wij examens moesten maken bijvoorbeeld. Ik vertelde dat we toetsen hadden die de leraren zelf maakten en pas aan het eind van onze middelbare school examens hadden. In Malawi worden juist alle toetsen door een examen raad afgenomen. Heel anders dan in Nederland dus! 

Het was al weer veel te snel tijd om afscheid te nemen, en ik heb Promise beloofd dat ik haar nooit zal vergeten. En dat doe ik ook niet! Ik hoop dat ze haar droom kan waar maken en advocaat kan worden. Promise was zo aardig en open, iedereen in Malawi trouwens, en ik denk dat wij in Nederland daar nog veel van kunnen leren. 

Image
Follow the author: MaaikeRosanne
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: MaaikeRosanne
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]