Onbevangenheid

Deze blog komt een beetje laat, maar beter laat dan nooit. Op dinsdag 22 april ging ik samen met Annelie, Wereldsupporter en reisgenoot, naar haar oude basisschool, OBS De Blaak. Zij hadden een beroepenproject voor groep 7 en 8 lopen en wij kwamen ook even langs om ons verhaal te vertellen. Wij kunnen dan niet over ons beroep vertellen, maar wel degelijk wat over onze reis naar Malawi. Is dat niet een beetje vroeg? Kinderen van groep 7 en 8? Je kunt niet vroeg genoeg beginnen om mensen te inspireren...

Wat ik verwachtte? Geen idee. Ik had wat foto's van elke dag achter elkaar gezet in een powerpoint om iets te hebben waar we aan vast konden houden. Onze planning was als volgt: eerst zouden we onszelf even voorstellen, daarna zouden we het filmpje van onze reis laten zien, de powerpoint met de foto's en verhalen en als laatste een vragenrondje. 

We zijn 4 klassen langs geweest en wat was het leuk om te doen! Bij een informatieavond van Worldmapping krijg je al snel de vragen over hoe je het geld bij elkaar hebt gespaard en waarom ik nou juist voor Malawi heb gekozen. Deze kinderen waren vooral geïnteresseerd in de grootte van de spinnen daar en of de bakstenen echt van olifantenpoep werden gemaakt. Wat kan ik daar toch van genieten, van die onbevangenheid van kinderen. Zo krijg je zelf ook een andere kijk op je reis. 

Ik kreeg later die dag een berichtje van mijn tante (mijn neefje zat in één van de klassen): "Super vette presentatie vond Guus het!!" Dus ik was niet de enige die het hartstikke leuk heeft gevonden..

"While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about"

Follow the author: Jules
More contributions of WorldSupporter author: Jules
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]