Safari
Jambo! Wat ontzettend leuk om jullie reacties en berichtjes te lezen, bedankt daarvoor! Vandaag ben ik weer naar Iringa gegaan om wat leuke spulletjes te kopen en weer op internet te kunnen. Ook moest ik een nieuwe telefoon kopen, want ik had de Tanzaniaanse simkaart er verkeerd ingestopt en nu zit het vast in mijn Iphone. Oeps! Het kopen van een simkaart, wat ik dus nu opnieuw moest doen, is echt een hele bedoening hier. Je moet je paspoort laten zien, een kopie hiervan afgeven, en vervolgens doen ze er tijden over om verschrikkelijk veel informatie op te schrijven. Wat een onzin allemaal! Wat wel leuk was is dat ik wachtend bij het kraampje veel aanspraak had. Zo kwam er een man naar me toe die me zijn complete contactgegevens gaf (mail, facebook, telefoonnummer) en dat ik absoluut van me moest laten horen. Geen woord gesproken met elkaar, maar blijkbaar geloven ze hier in liefde op het eerste gezicht. Ook was de vrouw van het kraampje dol op mij en vertelde me constant hoe mooi ze me vond en of ik haar vriend wilde zijn. Natuurlijk! Ze had mijn telefoonnummer natuurlijk al en heeft me ook de hare gegeven. Ik moet zeggen dat je ego wel gestreeld wordt hier in Tanzania haha.
 
Om maar even terug te komen op de titel van dit blog: de afgelopen drie dagen heb ik een ontzettend leuke safari gedaan samen met twee andere vrijwilligers. Ik had totaal niet verwacht dat we in zo'n luxe bungalow zouden zitten, maar oioi. Een badkamer twee keer zo groot als mijn kamer in Groningen en een douche met warm water! Ook de slaapkamer was heerlijk en we hadden een veranda met prachtig uitzicht. We zaten aan een rivier waar nijlpaarden en krokodillen in zaten, die we dus ook regelmatig konden horen in ons huisje. Het was ook niet uitzonderlijk dat olifanten en andere dieren de huisjes passeerden. De eetzaal was een eindje lopen en overdag mochten we daar zelf heen. S'nachts is dat echter veel te gevaarlijk en werden we begeleid door iemand van de Masaai. Tijdens het wandelingetje in onze eerste nacht, kwamen we dan ook meteen een nijlpaard tegen een paar meter van ons vandaan. Best wel eng, want de nijlpaard is het dier dat de meeste mensen doodt in Afrika, op de mug na (ja, die kleine rotbeestjes). Gelukkig kon onze Masaai het beest wegjagen door met zijn speer en voeten op de grond te stampen.
 
Tijdens onze ritjes met de jeep hebben we veel dieren kunnen zien. Er waren ontzettend veel zebra's en giraffes, en een hoop gazelles en vergelijkbare hertachtige beesten. Er waren een hoop vogels, sommige heel mooi en kleurrijk, vossen en een hoop kleinere diertjes. Het hoogtepunt was de olifantenkudde die letterlijk 5 meter van ons afstond. Echt zo bijzonder! Het andere hoogtepunt, en ik schaam me om het te zeggen, was toch echt het eten. Je wilt niet weten hoeveel ik naar binnen heb gewerkt die dagen en hoe heerlijk het wel niet was! Al met al was het heel erg gezellig met de meiden en heb ik ontzettend genoten van deze (dure) ervaring.
 
De dag dat we terugkwamen hebben we met z'n allen een barretje opgezocht in een dorpje dichtbij. Het is eigenlijk gewoon een veranda waarvan je moet weten dat het een bar is, want er is geen enkele herkenning. We hadden een mooie tijd, en op een gegeven moment ging de muziek aan en begonnen de Tanzaniaanse vrouwen te dansen. Zo goed, hoe ze met hun heupen kunnen schudden! Natuurlijk moesten wij meedoen en ik heb de tijd van mijn leven gehad. Ik heb gedanst met de vrouwen, de mannen en de kindjes en het hele dorp stroomde toe om te kijken of mee te doen. 
 
Een heel verhaal is het weer geworden! Hopelijk volgende week weer! Liefs vanuit hier.
Follow the author: DianneW
More contributions of WorldSupporter author: DianneW
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]