Hiero's

Aller eerst wil ik mijn blijdschap mede delen want guys de zon laat zich eindelijk weer eens zien in ons kleine landje!
Het is heerlijk om te merken dat iedereen een stuk vrolijker is nu de zon weer eens schijnt!

Hiero’s heeft een uitdaging voor je: maak de wereld leuker en ontdek de held in jezelf.

Nadat ik vanmiddag ook even lekker van de zon heb kunnen genieten had ik een afspraak staan bij Hiero’s.
Dit is een organisatie die te vergelijken is met Worldmapping alleen organiseert Hiero’s geen reizen naar ontwikkelingslanden maar gaan hier in eigen land aan de slag. Het kantoor van Hiero’s zit in het zelfde gebouw als Worldmapping dus ik was er al bekent.
Jongeren van het middelbare onderwijs moeten vaak vannuit school een week stage gaan lopen ergens om ervaring op te doen. Dit kun je doen bij je lokale bakkerij of bijvoorbeeld bij het bedrijf van je ouders maar je kunt ook bij Hiero’s aan de slag (wat veel vetter en leerzamer is natuurlijk). De bedoeling is dat je in de week stage die je hebt met een aantal andere jongeren en een begeleider vannuit Hiero’s verschillende sociale activiteiten gaat ondernemen en vrijwilligerswerk gaat doen in de stad Nijmegen. Zo ga je bijvoorbeeld de ene dag naar een asielzoekers centrum en de volgende dag naar de lokale brandweer en zo elke dag weer ergens anders heen. Op deze manier leer je veel over de omgeving waar je woont en dat er ook in je eigen stad een hoop mensen wonen die jouw hulp en inzet hard kunnen gebruiken.

“Ik ben meer gaan beseffen dat vrijwilligerswerk echt mooi werk is en dat het ook hard nodig is. Het is werk waarin je erg veel betekent voor anderen, dit vind ik mooi en het lijkt me ook leuk om het zelf te gaan doen.”- Laura over Hiero’s

Ik was dus gevraagd om vandaag langs te komen om over mijn ervaring met Worlmapping te vertellen en hoe ik zoal geld heb ingezameld voor mijn reis naar Malawi. Er kwamen blijkbaar een aantal jongeren langs op kantoor die binnenkort ook stage gaan lopen en geld moeten inzamelen d.m.v. acties. Zo wordt er van ze gevraagd of ze een bedrag van ik dacht €90,- willen ophalen voor de plekken die ze in die week gaan bezoeken. Het was leuk om te zien hoe enthousiast ze waren en samen bedachten we verschillende manieren om dat bedrag bij elkaar te verzamelen.

Ben jij tussen de 12 en 25 jaar? Wil jij de wereld om je heen ontdekken? En waar je goed in bent? Wees een held en ga mee op een onvergetelijk avontuur!

Ik zou het kei tof vinden als ik wat meer zou kunnen gaan doen met de ervaringen die ik heb opgedaan tijdens mijn reis en hiermee misschien nog meer jongeren kan helpen en inspireren. Het plan is dat ik misschien bij Hiero's ergens in April een week mee ga lopen als soort begeleider op een groep kids van tussen 12 en 14 jaar.

En in de tussentijd blijf ik lekker zoeken naar waar mijn volgende reis heen zal gaan.. Oooooh reiskriebels :)

liefs, jorrick

Image
Follow the author: jorrickhendriks
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Wat leuk dat je hier een blog

Wat leuk dat je hier een blog over schrijft zeg! Ik kende Hiero's nog helemaal niet, maar ik denk dat het zeker goed is om ook vrijwilligerswerk in eigen land onder de aandacht van jongeren te brengen. Je kunt namelijk in eigen land ook genoeg betekenen. Weet je inmiddels al waar je volgende reis heen gaat?

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 1