Terugkijk

Nu we 6 maanden terug zijn lijkt het allemaal qua tijd lang geleden terwijl de herinneringen nog in m'n gegeven gegrift staan. Met alles wat je doet wat ook maar iets betrekking heeft op een ander denk je toch vaak wel weer terug aan Ghana en hoe mijn leven de mensen daar heeft beïnvloedt.
Als ik nu ook terug kijk op de keuzes die ik heb gemaakt voor ik daar ben geweest dan denk je toch wel dat je het misschien anders had kunnen doen wat beter was geweest, maar dit is helaas niet te veranderen. Wel kun je nu andere keuzes maken die beter zijn. Door nu andere keuzes te maken kan je alsnog het leven van andere positief beïnvloeden.
Persoonlijk denk ik ook dat mijn reis anderen al indirect heeft aangezet tot denken over ontwikkelingshulp en de situatie in onderontwikkelde landen, maar ik denk dat mijn verhalen en mijn stimulatie nog meer invloed hebben gehad en hun ook misschien wel echt aanzetten tot dingen doen voor dit soort landen met als uiterste vorm natuurlijk ontwikkelingshulp.
Het heeft mij zelf ook echt wel verandert, ik kijk tegen veel dingen anders aan en heb een minder beperkte visie op de wereld (ondanks dat deze al niet beperkt was, toch kijk je wel weer anders). Ook voel ik me meer betrokken met de wereld en meer een wereldburger omdat ik meer heb gezien van de wereld dan hiervoor.
Het bijzonderste waar ik op terugkijk in de periode dat ik terug ben is toch echt wel het interview met Memory Magazine over mijn trip naar Ghana. Hier kan je dan toch echt aan een groot publiek je verhaal kwijt aangezien ze een oplage van 120.000 (!) stuks hebben!
Al met al heeft deze trip van 4 weken mijn leven dus echt enorm beïnvloedt en ik raad anderen ook echt aan om ook zoiets te doen, het opent je ogen en het is echt bijzonder om mee te maken!

Follow the author: tomvandendungen
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: tomvandendungen
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]