Even geleden

Het is al weer een hele tijd geleden dat ik mijn gedachte heb gedeeld op dit medium, maar dat betekent niet dat ik er niet mee bezig ben. De laatste maanden zijn nogal inspannend geweest met eerst natuurlijk mijn examens en alles daar omheen, dan komt de rust doordat alles van je afvalt, dan heb je nog de vakantie en dan is het alweer hard voorbereiden voor de universiteit. Nu is alles dan geregeld en zit ik lekker op mijn plek op de TU in Delft. Elke morgen als ik daar de TU oploop voel ik me vereerd, niet alleen om naar een van de beste technische universiteiten in de wereld te mogen, maar ook om uberhaupt te kunnen gaan studeren. De leraren van het weeshuis waar wij geweest zijn moesten 3 jaar werken om misschien 1 jaar te kunnen studeren, terwijl wij een deel van de overheid krijgen als gift, een deel tegen een laag tarief kunnen lenen en in mijn geval ook mijn ouders die meebetalen. Daarnaast kan ik zelf nog altijd tegen een goed uurtarief gaan werken om het eventuele gemis op te vangen, maar ik hoef er niet mee te zitten dat ik financieel niet kan studeren. En ondanks dat het nu al meer dan een jaar geleden is dat wij terug zijn gekomen uit Ghana, heb ik nog steeds hetzelfde gevoel als toen we net terug kwamen, de ervaring was immens bijzonder maar het is aan de andere kant ook absurd om te merken dat waar je bent geboren zoveel uitmaakt voor je toekomst. Doordat wij toevallig in de Westerse wereld zijn geboren hebben wij ontelbaar meer kansen dan iemand die in een land als Ghana wordt geboren (uitzonderingen daar gelaten). Ik zal blijven doen wat ik kan om dit verschil te verkleinen, hoe klein de impact natuurlijk ook is die ik individueel maak, maar ik hoop andere mensen met mijn gedrag mee te nemen en zo meer mensen te laten doen wat ik heb gedaan en momenteel doe, zodat we samen voor een betere en eerlijkere wereld kunnen zorgen.

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of tomvandendungen
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
1
Selected Categories