Einde aan het Zuid Amerika avontuur

Hallo allemaal,

Inmiddels zit mijn reis door Zuid Amerika en daarbij ook het vrijwilligerswerk erop.
In totaal heb ik 6 maanden vrijwilligerswerk gedaan in Cusco, Peru bij 3 verschillende vrijwilligersprojecten heb kunnen doen.
- Ik heb gewerkt bij casa La Esparanza. Dit project lag een stuk buiten Cusco in een minder ontwikkeld dorp. De vrouwen uit het dorp konden gratis handwerklessen krijgen op het project, zoals naaien, breien en haken. Hierdoor leerde ze hun eigen kleding te maken en verstellen voor hunzelf en hun gezin. Degene die echt kwaliteiten hadden konden verder doorleren om eventueel hun beroep ervan te kunnen maken.
- Ik heb gewerkt in een weeshuis Remar, voor meiden tussen de 0 en 18 jaar. Dit weeshuis was volledig afhankelijk van donaties, dus iedere vrijwilliger die maar iets van geld of spullen met zich meebracht was ontzettend welkom binnen het project. Ik heb me in het weeshuis vooral op de meiden gestort, hun geholpen met dingen als huiswerk, maar zo vooral wat extra aandacht en liefde gegeven. Dat missen ze het meeste. Omdat ik wat donatiegeld had, wilde ik dit graag nuttig besteden. Ik heb een paar keer meiden meegenomen naar de dokter. Binnen het weeshuis was daar geen geld voor, maar de kwaaltjes verdwenen nou eenmaal niet vanzelf!!
- Het laatste project waarbij ik heb gewerkt was Los Molinos, een naschools project voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Ik werkte daar als coordinator op het project, omdat het project alleen maar gedraaid werd door vrijwilligers en die aansturing nodig hadden. De kinderen werden tijdens het project geholpen met hun huiswerk, kregen Engelse lessen en en werd aandacht besteed aan de lichamelijke hygiene en verzorging. Dit alles met hoop op een betere toekomst voor de kinderen.

Doordat ik tussen de 'locals' woonde, naar local restaurants ging en het local vervoer gebruikte heb ik de kans gekregen om echt de cultuur en de mensen leren kennen. Ik heb vooral mogen ervaren hoe ontzettend gastvrij en behulpzaam de Peruanen zijn, daar kunnen de meeste Nederlanders heel veel van leren!!

Ik heb genoten van mijn reis, de ervaring en alles wat ik geleerd heb. Als ik de kans zou krijgen zou ik zo weer gaan!

Groetjes Marjon

Follow the author: marjonvanoosten
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: marjonvanoosten
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]