Waterproject (Do. 9 januari)

In de morgen zijn we weer opgesplitst in de 3 groepjes om weer naar de projecten op weg te gaan. Vandaag hadden wij 'het waterproject'. Op de plaats van bestemming leek het op het eerste gezicht heel verlaten en leek het alsof er niemand was. Vervolgens moesten wij nog ongeveer 400 meter lopen naar de waterbron, om daar aan het werk te gaan. Wat hun een waterbron noemen, zouden wij in Nederland een grote modderplas noemen. Het water zag helemaal groen van de algen en zag er meer uit als modder dan als vers drinkwater. Wij kregen hier als taak om een sloot te graven, om vervolgens het water weg te scheppen in dit slootje, zodat de bron steeds leger kwam te staan.

Tijdens het graven heb ik hoogstwaarschijnlijk een soort van processierups aangeraakt, welke dus zijn haren heeft losgelaten in mijn huid. In een keer viel het mij op dat er een heleboel dikke zwarte haren rond mijn elleboog zaten en dit waren dus de haren van een processierups. Ali (de buschauffeur) is toen met mij naar een van de huisjes gelopen, en heeft daar een klein beetje as van een vuur gepakt. Met dit as heeft hij toen vervolgens met zij hand de haren uit mijn huid gewreven. Dit begon wel enorm te jeuken, dus zouden we 's middags even op bezoek gaan bij het ziekenhuis.

Toen we 's middags weer terugkwamen bij Pelido, gingen Esmée en ik samen met Maike naar het ziekenhuis, omdat Esmée ook al was 'gestoken' door de rupsen. Bij het ziekenhuis hadden ze even gekeken en kregen wij een zalfje en pillen. Dit kostte inclusief consult maar ongeveer €4,00... In Nederland zou dit vaak al 10-15x zoveel zijn om op bezoek te gaan bij de huisarts...

Na het ziekenhuisbezoek zijn we nog even snel gaan lunchen bij Pelido, aangezien de rest al klaar was met lunchen om vervolgens te gaan voetballen met de lokale kinderen. Dit ging mij echter ook al weer wat minder af... Net toen ik de bal wilde wegschoppen trapte iemand anders ook, waardoor zijn voet tegen mijn enkel kwam en deze toen helemaal dik werd en ik er bijna niet op kon steunen.

Toch was dit wel een leuke pechdag!! ;)

More contributions of WorldSupporter author: ferdyvbrussel
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]