Eerste blog!

Gisteren ben ik naar de MilleniumDoen voorbereidingsavond geweest, en zo ben ik zowaar 'geïnspireerd' geraakt om mijn eerste blogbericht te schrijven! Mijn reis naar Nepal is tenslotte al over 6 weken.. Als ik eenmaal op reis ben, zal ik waarschijnlijk ook nog wel op een andere manier contact houden met het leven in Nederland, maar ik vind dit wel een mooie start.

Ik verbaasde me eerlijk gezegd over de ontzettende inzet van de anderen op de voorbereidingsavond, één jongen had een hele stichting opgezet, een ander meisje doneerde haar hele salaris aan Afrika, en weer een ander had al 3400 euro opgehaald via een fonds om een school te bouwen in Zuid-Amerika. Bewonderenswaardig en het zette me toch aan het denken. Ik ga tenslotte maar 6 weken en het geld dat ik verdien heb ik nu toch echt nodig om mijn tickets en kamerhuur te betalen. Hoe kan ik nu toch wat leuks en goeds doen daar? Na een dagje denken en denken heb ik iets bedacht, wat me ontzettend leuk lijkt. Op het moment sta ik namelijk 5 dagen per week voor de klas, als invalleerkracht in groep 7. Ik ga de klas laten zien wat ik ga doen door middel van een presentatie of lesje en ga ze vragen om een kort briefje of tekening te maken voor de kinderen daar. Ook ga ik ze vragen de school te filmen en te fotograferen zodat ik dat daar hopelijk kan laten zien. Hetzelfde doe ik dan daar, en bij thuiskomst kan ik t ze dan hopelijk laten zien.. Leerzaam en vooral leuk voor beide groepen kids hoop ik.. Ik zal binnenkort de presentatie, foto's en filmpjes plaatsen als t is gelukt :).

Mocht je andere leuke (goedkope/kosteloze) ideeën hebben, laat t me weten!

Liefs, Rosa

Follow the author: Rosadupre
More contributions of WorldSupporter author: Rosadupre
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Wat een geweldig idee om de

Wat een geweldig idee om de kinderen brieven uit te laten wisselen! Zo zie je maar weer dat je inspanningen minstens zoveel waard zijn als geld Rosa! Ik denk dat je hiermee de kinderen in Nepal iets leert over Nederland, maar de kinderen uit Nederland nog veel meer leert over Nepal! Wat een topplan! Misschien kun je het delen als les in de Schoolbank van Wereldsupporter, dan kunnen andere wereldsupporters misschien ook wel iets doen met je leuke les. Goed ook dat je de brieven zelf meegenomen hebt, want mijn ervaring is dat de Nepalese post niet in Nederland aankomt helaas...

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 1