Little patience Petra!

Lieve allemaal,

Het is al weer veeel te lang geleden dat ik mijn laatste blog heb geschreven.
Daar kan ik 100 en 1 redenen voor benoemen maar die laat ik even achterwegen.

Sinds mijn laatste blog is er weer heel wat gebeurd! Leuke dingen maar ook minder leuke dingen...

Zoals eerder al gelezen was mijn gezondheid in Uganda niet altijd even best. Malaria hier, longontsteking daar. Terug in Nederland kreeg dit nog een fijn staartje. Onverklaarbare ontstekingen en huidabcessen. Na weken onderzoek, van arts naar arts, van specialist naar specialist kreeg het eindelijk een naam: Tropische huidontstekingen. Wat kan je er aan doen.... niets. Dit had helaas ook gevolgen voor mijn studie, veel stage gemist in het ziekenhuis en dus een half jaar studievertraging erbij... Afijn, er zijn ergere dingen in de wereld denk ik dan maar...

Sinds ik terug ben in Nederland heb ik erg veel contact nog steeds met de lokale vrijwilligers van FoHo in Nyendo, Uganda. Zoals ik eerder al vertelde in een van mijn blogs was een van die vrijwilligers hoog zwanger toen wij vertrokken. Jjaja Suzan. Een paar maand geleden kregen wij eindelijk een foto en het blijde bericht dat Jjaja bevallen was! Een meisje! Een naam had de kleine meid nog niet omdat in Uganda de gewoonte is dat kinderen pas naar een maand een naam krijgen. Na wat navraag bij een van de lokale vrijwilligers, Alon, bleek dat dit te maken heeft met de hoogte sterftecijfers bij babies.

Een paar weken geleden sprak ik wederom Alon via facebook. De naam was gekozen. Trots als een pauw typ ik dit nu, met een grote glimlach achter de computer! De naam.... tromgeroffel.... Patience Petra! Ze hebben de kleine meid naar mij vernoemd omdat ik zo'n bron van inspiratie was voor de straatkinderen en de vrijwilligers! Tranen sprongen in mijn ogen toen ik het hoorde. Wat een eer, wat bijzonder! Dit maakt mijn reis nog waardervoller en mooier dan dat hij al was. Kern gezonde kleine Petra. (zie foto)

Tot zover bericht uit Uganda. Terug naar Nederland. Ik heb nu ondertussen al 2 maal geholpen op een inspiratiedag van Be More. In een van mijn blogs heb ik al uitgelegd wat dit inhoud. Afgelopen weekend was de vakantiebeurs in Utrecht waar ik wederom bij een stant van Be More heb gestaan om iedereen die het wilde horen enthousiast te maken voor eerlijk reizen met Be More! Heerlijk om mijn verhaal keer op keer te vertellen en te zien hoe enthousiast mensen erop reageren. Zeker iets wat ik wil blijven doen.

Afijn, back to business! Belangrijke periodes voor school komen eraan, portfolio assesment wat mij dichter bij mijn diploma moet laten komen, druk op het werk in de thuiszorg, druk met vrijwilligers werk bij zowel de sport, Be More als bij het bejaardenhuis, druk omtrent familizaken, druk met de de trainingen en wedstrijden, druk met stage 32 uur per week, en dan ook nog een beetje sociale contacten onderhouden....

Wat verlang ik terug naar het heerlijke Uganda....

Liefs Petra

Related resources on WorldSupporter: 
Image
Follow the author: Petra Harmsen
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]