Het aftellen moet bijna weer beginnen..

Zo alweer mijn eennalaatste week op het project!! Mijn agenda zegt dat ik af moet gaan tellen maar mijn hoofd heeft een heel ander idee!

De avond nadat ik mijn laatste blog heb geschreven was de babyshower van Natali, de moeder van mijn gastgezin. Dit is een traditie in Peru, overgewaaid uit Amerika. Er waren ongeveer 30 vrouwelijke familieleden aanwezig, mannen niet toegestaan! Er werd volop gekletst, en zelfs ik kon prima meedoen ondanks dat ik nog steeds het idee heb dat mijn Spaans belabberd is, valt niets tegen dus! Er werden allerlei spelletjes gedaan, zoals zo snel mogelijk luiers bij volwassenen aantrekken en iemand blind voeren, er was volop eten en licht alcoholische drankjes. Dit was heel anders dan ik verwachtte, een top traditie!

De donderdag stond na mijn Spaanse les in het teken van het zwemmen met de oudste kids van het weeshuis, wederom georganiseerd door de vrijwilligers. Samen met ongeveer 20 jongens en meisjes hebben we ongeveer anderhalf uur gek gedaan in het zwembad. Febe waarschuwde me er al voor, als blondje in een Peruaans zwembad voel je je pas echt bekeken! Ik was blij dat ik een hele goede reden had om alleen maar in het kinderbadje te vertoeven! Na het zwemmen zijn we met zijn allen naar een kindvriendelijk kippenrestaurant gegaan. Het leek wel alsof ik al mijn gemiste diners in 1 keer in moest halen, samen met Febe heb ik kip, friet, salade en ongeveer 11 cupcakes als lunch gegeten terwijl de kinderen in de indoor speeltuin aan het spelen waren! Hierna was het tijd om terug te gaan naar het weeshuis, Alex had wederom zijn slackline mee voor een nieuwe groep en ik was blij toen ik ondertussen naar huis liep, al dat spelen is vermoeiend!
´s Avonds ben ik wat gaan eten met Johannes (Heerlijk Mexicaans voor maar 4 euro) en heb ik heb over mijn plannen voor de dag erop verteld.

De vrijdag had ik mijn laatste Spaanse les! Na de laatste gramaticale dingen geleerd te hebben, hebben we over vanalles en nog wat gepraat, over carneval, een ramp in Brazilie en de grootte van de longen van de mensen die in Cusco wonen. Jammer om afscheid te moeten nemen, maar dit betekent wel dat mijn Spaans inmiddels behoorlijk moet zijn :)
Na mijn les ben ik naar Molino gegaan om een nieuwe wereldstekker te kopen, die van mijn werkte niet meer en hoewel ik m alleen nog maar voor mijn iPod kan gebruioken (de rest met een Europeaanse aansluiting is gestolen) vond ik het toch de moeite waard om een nieuwe te kopen. Ze kosten hier immers maar 2,50 euro haha! Hierna heb ik Johannes opgehaald om mee te nemen naar het weeshuis om te praten over de mogelijkheid voor hem om hier te schilderen. Na Niko ingeschakeld te hebben als tolk zijn ze tot goede mogelijkheden gekomen. Ík sloot de vrijdag af met de film ´Jobs´, over Steve Jobs in mijn gastgezin en bleef voor de verandering een keer thuis.

Op zaterdag heb ik Johannes naar het hostel van Matt en Willy gebracht om te kijken of hij hier kon schilderen voor geld zodat hij het schilderen op het weeshuis kon bekostigen. Dit hostel zit nog in de opstartfase en ze zijn volop aan het renoveren. Iedereen was meteen entousiast had meteen allerlei ideeen, dus hij heeft werk en onderdak voor zolang hij wil. Best grappig, de meeste mensen met wie ik veel optrek wonen nu allemaal in hetzelfde hostel, Niko en Gianni wonen hier inmiddels ook! Ik zou een goede propper zijn ;)
Na de´zakenbespreking´ zijn we met zijn drieen, Lisa, een Argentijns meisje uit het hostel, Johannes en ik een grote wandeling gaan maken. We wilden naar de Temple de la Luna, maar om hier te komen moet je door Saksaywaman, een oude archeologische Inca stad. Om hier binnen te komen moet je eigenlijk omgerekend 20 euro betalen, maar dit waren wij dus niet van plan! In plaats hiervan zijn we te voet over een autoweg gelopen waar bizar veel kruizen van overleden mensen te vinden waren, en hierna door de bosjes gekropen om zo Saksaywaman binnen te komen, niets aan de hand! Hoewel het een mooie plek is zou het het geld naar mijn idee niet waard zijn geweest. Na Saksaywaman hebben we een heel eind moeten lopen om bij de Temple de la Luna te komen. Nou dat was een flinke tegenvaller. Het waren een hoop stenen en er was een grot waar je blijkbaar graferingen zou moeten kunnen zien, maar het was er zo donker dat je geen hand voor ogen zag! Omdat we inmiddels moe waren zijn we daar toch maar even gebleven om te eten en van het adembenemende uitzicht te genieten voordat we onze weg vervolgden naar Cristo Blanca. Dit is een groot beeld van Jezus dat ´s avonds verlicht is en vanuit de lagere gebieden van Cusco altijd te zien is. Het uitzicht was hier wederom prachtig! Na deze lange dag zijn we terug gelopen naar het hostel om met een mannetje of 10 te barbequen. Het was een onverwacht zonnige dag en aangezien ik mijn zonnebrand niet mee had genomen zag ik aan het einde zo rood als een tomaat!!

De zondag heb ik overdag een beetje rustig aan gedaan aangezien ik me nog steeds niet helemaal fit voelde. Er stond een uitgebreide lunch op het menu omdat de tante van Natali jarig was. Dit was erg lekker, maar het was zo pittig dat het mijn smaakpappillen plat legde en ik eigenlijk niets meer proefde haha! Het lijkt alsof ze hier geen mate kennen, het is of heel flauw of super pittig..
Hierna ben ik even naar het hostel gegaan om Niko en Gianni een fijne vakantie te wensen, ze zouden die avond naar Arequipa en Lima vertrekken. Om 6 uur had ik mijn volgende afspraak alweer; Kim en Simon uit Australie hoefden pas om 10 uur hun bus te hebben in plaats van vroeg in de ochtend, dus er was ruimte voor nog meer afscheidsbiertjes! Dit was natuurlijk top, maar het is nooit leuk om afscheid te nemen van mensen die je heel graag mag, dus next stop: Australia!
Toen Simon en Kim weg waren heb ik nog wat met Lieke en Simone gedronken. Deze zussen komen ook uit Nederland en ik heb Lieke ontmoet op de bijeenkomst van Vrijwillig Wereldwijd. Ik heb ze een paar tips gegeven over hoe en wat in Cusco eh hierna heb ik mijn bed opgezocht.

De maandag had ik voor de verandering vrij en deze tijd heb ik opgevuld met rondlopen door de stad, wat ik wel vaker doe ;)! Ik heb het chocolade museum gezocht maar heb het niet kunnen vinden, wat me in de middag wel is gelukt! Tijdens een korte heftige regenbui heb ik de meest fantastische capuchino ooit op en hierna ben ik terug naar huis gegaan om te lunchen. Na de lunch was het weer tijd om naar het weeshuis te gaan. Dit was eerlijk gezegd vrij saai omdat er niet veel kinderen waren en ik voelde me niet helemaal goed dus na 2 uur ben ik naar huis gegaan. Ik had het weekend nagellak gekocht, dit was wel een grote hit! Iedereen wilde het hebben, jongen of meisje, dat maakte even niets uit.
In de avond had ik met Martha, de lokale contactpersoon, afgesproken om de kinderkleertjes die ik mee had genomen uit te zoeken. We hebben alles op geslacht en leeftijd gesorteerd. Martha zal contact hebben met verschillende projecten voornamelijk in de randgemeenten van Cusco. Dit omdat de kindjes op deze projecten echt helemaal niets hebben, niet eens schoentjes ofzo. Het is daar dus veel harder nodig dan op bijvoorbeeld mijn project. Omdat het nu zomervakantie is in Peru verwacht ze dat in Maart alles op zijn bestemming is, ze heeft beloofd me foto´s te sturen, ik kan niet wachten!!
Toen ik terug naar mijn huis liep kreeg ik een telefoontje van Simone en Lieke, of ik ze naar het hostel van Matt wilde brengen zodat ze daar een kijkje konden nemen. Hoewel ik me niet top voelde heb ik dat natuurlijk gedaan. Bij het hostel hebben we met zijn allen gekookt en aangezien het vrij laat was en ik moe was en geen zin had om terug naar huis te gaan ben ik daar ook blijven slapen.

Nou dat was dus geen goed idee! In de nacht van maandag op dinsdag ben ik behoorlijk ziek geworden. Misschien teveel details, maar ik werd rond 4 uur wakker en heb vanaf die tijd non stop moeten overgeven. Ik snapte er niks van! We hadden vegetarisch gegeten en ik had maar 2 sangrias op dus daar kon het ook niet aan liggen. In de ochtend vroeg in Matt om raad aangezien Lisa precies hetzelfde had 2 dagen geleden. Hij vertelde heel nonchalant dat de kamer waar wij sliepen een hele grote schimmelplek had waar ze gewoon overheen hebben geschilderd, en dat het daar wel eens aan zou kunnen liggen, thanks Matt! Nou dat werd dus verhuizen naar een andere kamer. Toen ik me weer een beetje beter voelde en niet langer het idee had dat ik over moest geven na 2 stappen te zetten ben ik terug gegaan naar mijn gastgezin om mezelf een beetje op te frissen. Hier kreeg ik weer rare tips om mezelf beter te voelen, van helemaal niets eten en alleen naar sinaasappelsap drinken tot het drinken van het water waarin je rijst kookt. Ik besloot het maar gewoon bij wat fruit, crackers en water te houden en ik ben vroeg naar bed gegaan.

Vanochtend werd ik wakker met enorme honger, yeah dat is een goed teken! Na mijn ontbijt ben ik naar het busstation gegaan om een kaartje naar Arequipa te reserveren. Het is officieel: morgennacht vertrek ik naar Arequipa om Dinah op te zoeken, de Colca Canion te bezoeken en van de zon op het strand te genieten! Pfff hierna voelde ik me weer niet goed en voor de eerste keer sinds ik hier ben heb ik mijn lunch niet opgegeten. Ik ben wel naar het project gegaan en ik had het geluk dat de jongens zin hadden om te kleuren, dit was relaxt en vol te houden!

Ik zit inmiddels weer in een internetcafe met een rode neus van de zon en de rest is aan het vervellen haha! Het lijkt erop dat ik weer redelijk hersteld ben en mijn verkoudheid is ook over, eindelijk... Ik heb een goede internetverbinding gevonden dus als ik terug ben uit Arequipa (dinsdag) zal ik proberen wat foto´s bij mijn blogs te plaatsen!
Rest mij nog te zeggen dat ik het super leuk vind dat iedereen nog steeds heerlijk enthousiast is en me blijft volgen, jullie zijn top! Welterusten en tot snel!

Follow the author: Kim van de Sanden
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: Kim van de Sanden
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

mooi verhaal! ;)

mooi verhaal! ;)

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 1