Geld inzamelen en ervaringen delen

Voordat ik naar Zuid-Afrika ben gegaan voor 2 maanden vrijwilligerswerk heb ik samen met een vriendin een actie bedacht om geld in te zamelen. We hebben zelf Zuid-Afrikaanse koekjes gebakken en deze verkocht aan vrienden en familie. Daarnaast hebben we ook nog een zaterdag in de plaatselijke supermarkt gestaan om onze koekjes te verkopen. Om zoveel mogelijk mensen te bereiken met onze actie hebben we met een artikel in een regionale krant gestaan en onze koekjes verkoopactie gepromoot. Hier hebben we uiteindelijk in totaal een mooi bedrag mee opgehaald. Met dit bedrag hebben we voor tien kinderen een compleet schooluniform kunnen kopen. Zij konden nu niet naar school omdat zij zelf geen geld hiervoor hadden. Met het overige bedrag wat wij nog over hebben wordt per schooljaar gekeken of er nog meer kinderen zijn die niet naar school kunnen vanwege geen geld voor een uniform. Op deze manier blijven we ook de komende tijd bezig voor de kinderen in Zuid-Afrika.

Ook gaan we binnenkort een presentatie geven aan een groep mensen. Op deze manier willen wij onze ervaringen delen over wat wij in Zuid-Afrika hebben gezien en meegemaakt. Hopelijk kunnen wij hiermee anderen motiveren en inspireren.

Image
Follow the author: leandra02
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Goeie actie! Wel dubbel hoor,

Goeie actie! Wel dubbel hoor, als je geen opleiding krijgt, kun je bijna niks verdienen. En als je bijna niets verdient kun je geen uniform betalen. Eigenlijk zou de overheid voor die uniformen moeten betalen. Als investering voor de toekomst. =) Wel goed dat het in de tussentijd toch wordt mogelijk gemaakt door dit soort acties! Goed werk!

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 1