Laatste dagen in Kaapstad!

Deze week is alweer mijn laatste project week via African Impact! Wat gaat de tijd toch snel, maar aan de andere kant lijkt het ook echt alsof ik hier al heel lang ben. Het is een gek idee om al na te denken over inpakken en onze verdere reis te plannen. Ergens wil ik helemaal niet verder reizen en al die leuke kinderen missen. Het is gek om te denken dat ik ze misschien wel nooit meer zal zien. Ik ben zo benieuwd wat er van ze terecht gaat komen. Hopelijk kan ik op de een of andere manier nog contact houden! Zelfs de drukte in het vrijwilligershuis zal ik missen, nu aan het einde de meeste mensen weg zijn, voelt het zo rustig!
De kinderen van GAPA ga ik zo missen, deze laatste week gaan we een GAPA’s got talent! Show organiseren, super benieuwd hoe dat gaat! Dat ze talent hebben dat hebben we allang gemerkt, maar er een paar leuke middagen van maken is leuk om het zo af te sluiten.

Vanwege de school vakanties was afgelopen week mijn laatste sportweek. Jammer dat we niet meer gedag hebben kunnen zeggen op de school in Kayelitsha, omdat we daar de laatste tijd niet meer heen gingen. Ik heb wel het idee dat we een positieve impact hebben achter gelaten. We hebben heel wat nieuwe spelletjes geleerd aan de kinderen die ze soms ook uit zichzelf gaan spelen, wat natuurlijk super is!

Deze week zal ik o.a. naar Fikelela gaan, een weeshuis/verpleeghuis voor zieke kinderen. Vrijdag heb ik a een aantal van deze kindjes mogen vermaken in de tuinen van het voormalige huis van Desmond Tutu die aartsbisschop is geweest in Zuid-Afrika. Nu woont de huidige bisschop daar en nodigde hij o.a. Fikelela uit om daar met de kinderen heen te gaan voor een middagje gewoon kind zijn. Een waterglijbaan, springkussen, trampoline, verschillende spelletjes, van alles was er te beleven. Wel een heel gedoe om al die kinderen in het oog te houden want onze kindjes hadden geen Fikelela teken of zoiets waaraan we konden zien of ze wel bij ons hoorden. Zelfs de Kerstman kwam nog voorbij om alle kinderen een cadeautje te geven.

Donderdag zijn we met alle vrijwilligers en wat oude vrijwilligers naar Open Cinema geweest in Waterfront. We hadden mazzel met het weer en op het dak van een parkeer garage hadden we het onszelf comfortabel gemaakt met een dekentje en wat drankjes en natuurlijk eten! Waar we onder de sterren de film ‘Moulin Rouge’ gekeken hebben. Volgens mij had ik hem zelfs nog nooit gezien maar het was leuk om zo een film te beleven. De meeuwen die boven je vlogen lekken wel een soort van ‘glow in the dark’ haha aangezien ze van onder verlicht werden door de lampen van Waterfront. Jammer dat we er nu pas achter kwamen dat ze daar elke week een film draaien want het was zeker de moeite waard om nog eens te gaan.

Na een te korte nacht zijn we zaterdag weer naar de Biscuit Mill gegaan om te ontbijten. Om vervolgens lekker af te dingen op de Green Market Square. Want ja souverniertjes moeten er natuurlijk ook mee naar huis. Dat ik slecht ben in afdingen is wel gebleken, maargoed in ieder geval ben ik blij met al mijn aankopen! Daarna weer naar Waterfront gegaan om nog even wat te eten, de High Tea in het fancy hotel One&Only was helaas volgeboek, waar je voor maar 160 Rand (deel door 13) onbeperkt thee kon drinken en van het high tea buffet kon snoepen. Als het lukt gaan we misschien een andere keer.

Zondag 1 december, was het World AIDS day. Waar wij als African Impact vrijwilligers aandacht aan wilden besteden. Natuurlijk omdat wij dagelijks werken met kinderen die op welke manier dan ook met HIV en AIDS te maken hebben. We deden dit op het strand, waar we met zijn allen een gezonde levensstijl wilden vieren. Gezonde snacks gingen mee en we hebben onze ‘resource room’ even doorgezocht voor strandspelletjes. Daar zijn we nogal enthousiast over geraakt want alles ging mee, van een voetballen tot een zakloop wedstrijd, touwtje springen en cricket. Helaas werd je gezandstraald op het strand vanwege de harde wind, dus was ons bezoekje aan het strand van korte duur. Maargoed geloof me als je gaat zaklopen op het strand krijg je wel aandacht dus we hebben ons statement wel gemaakt!

Deze laatste week hebben we vooral veel etentjes en uitstapjes met de laatste mensen in het huis! De kerstsfeer is er inmiddels ook een beetje te vinden, die we, hoe creatief, zelf hebben gemaakt en gekleurd haha.

De GAPA Talent show gaat goed! Het is super leuk om te zien wat de kinderen allemaal voorbereiden, ze nemen het dan ook erg serieus. Morgen is de laatste dag, dansen, en wij zullen zelf ook mee doen als vrijwilligers haha dat wordt nog wat. Ik word wel een beetje verdrietig als ik eraan denk dat het echt de laatste GAPA dag is. Wat ga ik die kinderen missen zeg..

Onze BAZbus reis is trouwens ook geboekt en we vertrekken zaterdag ochtend vroeg naar Hermanus. De laatste twee weken gaan dan in, gek om te bedenken dat ik over ongeveer 20 dagen alweer thuis ben! Stiekem kijk ik er ook wel een beetje naar uit, want eenmaal hier besef je ook wel hoe goed je het hebt en wat voor een lieve mensen ik thuis allemaal heb die om mij geven. Ook jullie reacties op mijn blogs vind ik super leuk! Fijn om te weten dat mensen benieuwd zijn hoe het mij vergaat hier.

xoxo Stefanie

Follow the author: Stefanie_Huurnink
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: Stefanie_Huurnink
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Hey Stefanie, het was erg

Hey Stefanie, het was erg leuk om je blog te lezen! Nog 2 weekjes? Net op tijd thuis voor kerst?
Geniet nog maar even van het weer, want hier in Nederland wordt het al aardig fris. Maarja, als je thuiskomt zul je wel overal kerstbomen tegenkomen. ;)
Keep us up to date!

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 1