'Ontsnappen' aan de prostitutie

Lieve vrienden, familie en andere geïnteresseerden! ;)

Maak jullie geen zorgen om de titel! We zijn nog geen mannen tegengekomen die ons proberen te ronselen hier. Wat ik hiermee wel wil zeggen is dat we inmiddels al twee heerlijke weekendjes achter ons hebben liggen! En dat is toch wel een beetje ontsnappen aan de prostitutie. Even ver weg van alle zogenaamde karaokebars en vooral onze 'corfu' van 7 uur.

Zoals ik mijn laatste blog al vertelde zijn we een weekendje naar Yogyakarta geweest. Met mijn roze koffertje in de hand, zijn we met de bus vertrokken om zo'n 2 uur later op de plaats van bestemming aan te komen. Een heerlijk hotel en meteen de stad ingedoken om de nodige souvenirs a.k.a. prullaria aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan een broek voor slechts €2 (de kwaliteit laat wat te wensen over, maar ach) en ook de nodige batik voorwerpen zijn aangeschaft.

Op donderdag vroeg ons bed uit, want er stond ons een lange dag te wachten. De Borobudur, Merapi vulkaan en Prambanan tempel werden namelijk aangedaan, met tussendoor nog wat andere 'toeristische' stops. En dat alles met privéchauffeur, doe mij die maar vaker!
De tempels waren daadwerkelijk prachtig. Knap hoe ze het allemaal voor elkaar hebben gekregen om die te bouwen! Maar ondanks het feit dat wij daar ook in alle 'rust' alles wilden bekijken, waren we al snel getransformeerd in een toeristische attractie. Geen grappen als ik zeg dat ik met meer dan 100 mensen op de foto ben geweest. Nu weet ik hoe celebrity's zich moeten voelen! 1 keer is leuk, 2 keer gaat nog wel en na 3 keer wil je eigenlijk gillend wegrennen, haha. Maar uiteraard heb ik op alle foto's mijn breedste glimlach en liefste oogopslag opgezet. ;)

Over de Merapi waren van te voren nog wat twijfelingen, aangezien hij 2 dagen daarvoor uitgebarsten was, maar we hebben gelukkig niet hoeven rennen voor ons leven vanwege de lava. Wel een prachtige omgeving, mede door de uitbarsting van 2010 die helaas aan veel mensen het leven heeft gekost, maar wel vruchtbare grond opleverde.

Dit 'weekend' zijn we naar Semarang geweest om daar eens toeristje te spelen. De nodige bezichtigingen zijn gedaan, maar ook hebben we als echte Indonesiërs karaoke gedaan en de film bezocht! Hier wil ik wel vaker naar de film. Voor 3 euro heb je een kaartje.
Daarnaast hebben we ook even de decadentie opgezocht door een kamer te boeken in het Best Western Star Hotel met een rooftop pool op de 30e verdieping. Heer-lijk! Hoewel die bedden en het ontbijt het wel bemoeilijkten om weer terug naar ons 'rattenhol' te gaan.

Rattenhol? Ja, je leest het goed. De ratten vliegen ons om de oren. Vooral een paar nachten geleden, toen ik serieus dacht dat er ingebroken werd vanwege het vele gerammel aan het glas en dingen die omvielen. Met z'n 4 zijn we dus als helden, met scharen, borstels en ventilator in de aanslag, naar beneden geslopen om daar geen inbrekers maar ratten aan te treffen. Bah! Maar stiekem wel een kleine opluchting.

De blog wordt al aardig lang, maar jullie zijn vast nog even benieuwd hoe het project verder is. Het heeft z'n ups en downs, maar over het algemeen gaat het heel goed. Super toffe Olympische Spelen gehouden en de nodige knutselwerkjes zijn gefabriceerd. De kids zijn over het algemeen tussen de 4 en 7 jaar met soms een uitschieter naar 2 en 12. Het zijn een stel donderstenen, maar wel met een hoog knuffel gehalte.
Door meerdere omstandigheden, zoals het weer en school hebben we op sommige dagen echter wel heel weinig kinderen (we hebben 2 dagen maar 1 kind gehad), wat super jammer is.

Maar we gaan met veel enthousiasme verder! En doen ons best om steeds weer wat leuks neer te zetten. Zo gaan we van de week met de kids zwemmen en ook staan er nog Finse & Hollandse spelletjes op het programma. Kortom, nog genoeg om te doen.

De tijd vliegt en we zijn al zo goed als op de helft van het project! Voor ik het weet mag ik nog 10 dagen echt vakantie vieren en ben ik daarna alweer thuis.

Sampai nanti!
Maaike

Follow the author: MaaikeArts
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: MaaikeArts
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Geniet er van! =D In

Geniet er van! =D In Nederland is het erg koud. =P

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 1