Genoten van een kleine holiday

Hallo allemaal,

Hier ben ik weer, nu al wat bruiner door een korte vakantie naar het strand!

Van dinsdag tot en met vrijdag eerst heel hard gewerkt. Super leuke dagen gehad, en mijn band met de kinderen en andere leerkrachten wordt steeds groter! Dus dat is super fijn en het voelt heel goed. In iedere pauze gaan we lummelen, dat vinden zowel de kinderen, als mijn teacher en ik ontzettend leuk!

Maar vrijdag begon de echte pret pas. Eerst met bijna alle vrijwilligers gaan eten, omdat er afgelopen weekend behoorlijk wat vrijwilligers (weer 6) zijn vertokken. Heerlijk tapas gegeten! Daarna snel naar huis omdat we om 00.00 uur 's nachts de bus moesten hebben naar Sihanoukvill (dit ligt in het zuiden van Cambodja). Een best redelijk goede slaapbus!! Ik had in ieder geval prima geslapen! rond 7.00 uur kwamen we aan in Phnom Penh, hier zouden we anderhalf uur moeten wachten op de volgende bus. Pfff, wat een drukke stad, dan ben ik toch maar blij dat ik in Siem Reap zit!! De tweede bus was wat minder confortabel, een gewone touringcar. Dit was nog een behoorlijke rit, eerst anderhalf uur in Phnom Penh rondrijden om andere mensen op te halen. Onderweg met Sanne een heel leuk spelletje bedacht. Met gebrek aan beter 'Wat ben ik?' gespeeld met wc papier. We hadden de grootste lol! Uiteindleijk waren we rond 15.00 uur in Sihanoukville!! Dus een behoorlijk lange trip!
Gelukkig hadden we een hotel geboekt, maar toen we daar aankwamen leek het eerst niet allemaal goed te zijn gegaan. Uiteindelijk met zijn 4e 1 kamer gedeeld, met 2 matrassen op de grond. Meteen onze bikini's aangedaan en richting het strand. Niet het mooiste strand, maar we konden even afkoelen, heerlijk!!
's Avonds naar Serendipity beach gegaan, daar gegeten en vuurwerk gekeken op het strand. Daar ook nog lekker wat gedronken met zijn 4e. Zo'n emmertje met iets (ik geloof Vodka lemon en Vodka orange) erin. Dat was best lekker.

Zondagmorgen alweer vroeg op, omdat we met de boot mee moesten naar Koh Rong. Lekker een nachtje op een eiland, met een goed strand en helderblauw water. Na eerst een trip van 2 uur op de boot, een overstap gemaakt naar een kleiner bootje, om daarmee naar ons stukje eiland met bungalow te gaan. Wat een super mooi strand!! We waren helemaal happy! Bungalow was wat klein, maar prima om in te slapen. Wat gaan lunchen, en daarna snel door naar het echte strand! Heerlijk afgekoeld in de zee en gezond. Daarna wat gaan drinken bij een hotel (het stuk strand waar wij verbeleven was niet zo toeristisch, dus er was 1 hotel en 1 plek met bungalows). Daar wat gedronken en 3 engelse ontmoet. Zij gingen varen met een speedboot, om hun spullen op te halen! En ik mocht met ze mee:) Dus super gaaf de zonsondergang en de full moon gezien vanaf de speedboot. Wat ook wel gaaf was, was het zien van regen en bliksem om ons heen, en bij ons was er niets aan de hand! Eenmaal weer terug op 'ons' strand met zijn 4e gegeten. Daarna met Stefanie nog gebleven om wat te drinken. Nog een super gezellige avond gehad met de engelse jongens. Wat gedronken, gezwommen in de zee met boven ons de full moon en een leuke wandeling terug naar de bungalow, met blaffende honden, weinig licht en een leuk houte plankje om bij de bungalow te komen.

Die nacht helaas niet zo goed geslapen, dus alweer heel vroeg wakker!! Maar een super gave zonsopkomst gezien vanaf ons balkon! Dat was genieten!! Al weer op tijd de boot terug naar Sihanoukville. Het eerste uur op het kleine bootje ging nog wel en was super leuk!! Maar de 2e, grote boot was echt verschikkelijk!!! Verschillende kotsende mensen op de boot en mijn maag vond het ook niet zo leuk. Een lange 2 en een half uur!! Wat waren we blij toen we weer aan land waren!! Met de tuktuk naar het strand (onderweg nog een stukje moeten lopen, omdat de tuktuk de heuvel niet op kwam met ons 4e erin).... Gegeten en nog even op het strand gehangen. Vervolgens om 20.00 uur met een nog iets luxere bus terug naar Siem Reap. Het voordeel van de slechte nacht, was dat ik zo goed als de hele weg terug heb geslapen!!!

Vandaag nog lekker vrij. Weer even wennen hier en dan mogen we morgen weer gaan werken!! Ik heb er alweer zin in!!

Veel liegs vanuit Cambodja!!!
(geplaatst op mijn waarbenjij.nu (lottebongers.waarbenjij.nu) op 19 november 2013)

Follow the author: lotjebongers
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]