Het echte Cambodja ervaren

Hallo allemaal,

Zo, ik heb weer een paar leuke, intensieve dagen gehad.

Allereerst, ik ben heel blij dat ik de keuze heb gemaakt om te blijven. Het voelt super goed, ik ben helemaal happy en voel me top!

Donderdag op mijn placement, mijn teacher vroeg of ik een keer met haar mee wilde naar haar home-town. Dat klonk goed, dus natuurlijk zei ik ja!!! Ze was zo blij met dit antwoord. 's Middags vroeg ze zelfs of ik er dan een nachtje wilde blijven slapen... Oh, ik dacht dat ik in mijn pauze een keer mee zou gaan naar haar moeder, maar dat zou toch een beetje anders worden... Maar, volgens mij wel een hele leuke ervaring!! Dus, oké, dan blijf ik ook wel een nachtje slapen.
Dus vrijdag vroeg ze of ik dit weekend al mee wilde.... Wel wat snel, maar ik was zo nieuwsgierig, dus natuurlijk ga ik wel mee! Om 7.00 uur zaterdagochtend zouden we vertrekken, vroeg maar super leuk.

Vrijdagavond eerst nog naar de kermis. Jaja, ook hier hebben ze een kermis, met leuke botsauto's dan in Nederland! Ook mef wat mensen die op rondreis zijn daar naartoe gegaan. Gezellig gekletst, rare dingen gegeten (fetus, dat is een kuiken in een ei, en nog maar eens kikker geprobeerd) en nog trampoline gesprongen. GEWELDIG, wat heb ik gelachen zeg! Heerlijk!

Zaterdagmorgen eerst afscheid genomen van mijn roomie Nicole, want helaas gaat zij al verder reizen.
Om 6.45 uur stond de tuktuk klaar om me naar het kruispunt te brengen waar ik met mijn teacher had afgesproken. Toen begon mijn tripje echt!! Ruim anderhalf uur achter op de scooter. Een geweldig uitzicht, alleen mijn billen vonden het wat minder gezellig. Maar het was zeker het ritje waard!!
Aangekomen bij haar huis haar ouders ontmoet. Aardige mensen, maar kunnen geen woord Engels.... Toen zijn we met een bootje gaan varen door de rijstvelden. Dit was echt indrukwekkend. Heel rustig, super mooi uitzicht, echt genieten dus. Daarna met de scooter naar de rivier gereden. Daar aan het water gezeten, een tempel bekeken en een soort 'Cambodjaanse cake' op. Zoals mijn teacher het noemde. Best wel lekker. Op zijn Cambodjaans geluncht met rijst en iets met kip. Tja, hier maar gewoon alles proberen!! Heerlijk geluierd in de hangmat en na de ergste hitte naar de berg gegaan. Hier waren monniken aan het werken, en ze vroegen of ik even mee wilde helpen, dus ik heb geholpen met stene sjouwen! Ook op de top weer een geweldig uitzicht! Op de terugweg nog op bezoek geweest bij mensen die echt tussen de rijstvelden wonen, super mooi. Weer even in de hangmat gelegen en nog een keer het bootje in. Dit keer wat langer, en ook nog tussne de lotus bloemen gevaren! En een mooie zonsondergang gezien!
Rond half 6 gegeten, rijst met vers gevangen vis, en mezelf gewassen in de gewelide badkamer! Haha, dan wardeer je alles wat je thuis hebt echt wat meer. Om 19.00 uur naar boven om te gaan slapen. Het was namelijk al donker en zonder elektriciteit! En wat was ik moe! Slapen op het balkon (omdat het binnen te warm was) op een kleedje. Niet heel confortabel, Maar ik was zo moe, dat ik zo kon slapen. Wel regelmatig wakker geworden omdat het toch niet heel lekker lag, maar als ik dan mijn ogen open deed, kon ik wel de sterren zien!!! En heb 's nachts onder een deken moeten liggen, omdat het echt zooo koud was!

Om 5.45 uur alweer opgestaan, de mensen waren alweer in volle gang! Geluierd in de hangmat en een Cambodjaans ontbijt op. Iets met brood en kip, geen idee.... Mijn teacher wilde daarna weer cake halen, dus een stukje gaan lopen, eerst naar haar oude school (die was dicht dus kon helaas niet veel zien), daarna naar de mensen die die cake maakten. Ze waren alleen nog niet klaar, dus zijn we maar mee gaan helpen. Het duurde even voordat ik de vorm in de gaten had, maar uiteindelijk meer dan een uur geholpen! Super leuk!
Nog de andere broer van mijn teacher ontmoet, die kun gelukkig ook wat Engels, dus had ik even iemand anders om mee te praten!! Voor lunch hadden we garnalen (ook deze had haar vader zelf gevangen) met rijst, dit smaakte goed! Daarna aanstalte moeten maken om weer terug te gaan naar Siem Reap!
De terugweg was ook echt op ijn Cambodjaans, want haar nichtje van 4 moest ook mee, dus die zat tussen ons in. Ze was in slaap gevallen in mijn arm. Dus achter op de scooter met een slapend meisje in mijn arm, super lief.

Gisterenavond mochten we ook nog onze slipper zetten, omdat Sinterklaas eerst even naar Cambodja kwam om ons een cadeautje te brengen. Vanmorgen zat er heel leuk een setje eetstokjes in en 2 manderijtjes. Dank je wel Sinterklaas!
Vandaag een dagje vrij, dus vanmorgen lekker rustig aan gedaan. en vanmiddag (als het goed is) lekker naar het zwembad om van het mooie weer hier te genieten!

Er staan alweer nieuwe foto's op Facebook!

Groethes va uit het heerlijke Cambodja!

(geplaatst op mijn waarbenjij.nu (lottebongers.waarbenjij.nu) op 11 november 2013)

Follow the author: lotjebongers
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]