Wat móet je gegeten hebben als je in Ghana bent geweest?

Waneer ik aan Ghanees eten denk, denk ik gelijk aafn Fufu. Een zeer bijzonder gerecht wat erg leuk is om te maken, maar waarvan ik erg moest wennen aan de substantie. Dit is mij dan ook niet gelukt binnen de zes weken, maar ik ben er wel zeker van dat je di geprobeerd moet hebben voordat je weer naar huis gaat!! Het is wel belangrijk om te melden dat in dit recet alleen de bereiding van Fufu wordt uitgelegd. Het kan geserveerd worden met pittige tomatensoep, maar daarvan moet je het recept wel zelf eveen uitkiezen (er zijn veel verschillende sooren en smaken verschillen natuurlijk!).

Plaats de cassave en de plantain in een grote pan en voeg koud water toe tot ze onder water staan. Breng aan de kook en kook de cassave en planain tot ze gaar zijn (ongeveer 30 minuten). Giet af en spel ze af met koud water. Stamp ze fijn met een aardappelstamper, klop en roer ze vervolgens met een houtenlepen tot een volledig gladde, samenhangengende, elastisch-taaie puree. Hiervoor zijn misschien twee personen nodig: een die stampt en een die de pan vasthoudt. Het kan wel een kwartier of langer duren voor je Fufu goed is! Vorm ballen van de Fufu leg de bal in het bord en gied de soper eroverheen. Fufu wordt met de hand gegeten (let er wel op dat dit met de rechterhand gebeurd!).

Ready In: 30 min.

Ingredients:

  • Cassave
  • Plantain
  • Kip/geit
Image
Image
Follow the author: I.derijke
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Studeren in het buitenland, stagelopen of onderzoek doen? Check welke verzekeringen voor jou van toepassing zijn via de JoHo Insurances Foundation, of bereid je vertrek naar het buitenland voor

Study or work abroad: check your insurance options

Content categories
Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
More contributions of WorldSupporter author: I.derijke
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]